En eski Bitcoin madencisi kim? İşte sorunun yanıtına dair ipuçları…

Bitcoin madencilik havuzunda yer alan hash oranında müthiş artış!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde fiyat dalgalı bir şekilde seyrederken madencilik tarafında yeni rekorlar göze çarpıyor. Her ne kadar Bitcoin madencilik maliyetleri artsa da hash oranında büyük bir artış oldu.

Yatırımcılar çok sayıda makroekonomik faaliyetle dolu bir haftayı sabırsızlıkla beklerken BTC 21.000 $ destek seviyesini kaybederek düzeltti. Kısa vadeli düşüşün ortasında, boğalar ve ayılar hala Bitcoin fiyatını kontrol altına almak için mücadele ediyor.

BTC/USD paritesi fiyatlanmada değişiklik göstermesi madencilik faaliyetlerini de etkiliyor. Enerji ve farklı nedenlerden dolayı maliyetler etkilendi. Fakat Bitcoin madencilik havuzunda son 12 aylık hash oranı üstün performans verdi.

1 senelik Bitcoin madencilik hash oranı rekor kırıyor

2021 yılını baz aldığımızda, Bitcoin’in toplam ağ hash oranı saniyede 160 exahash (EH/s) civarında seyrediyordu. Bu rakam 6 Kasım 2021’de bilinen 15 madencilik havuzu, hashrate’i Bitcoin’e tahsis etmişti. 

Madencilik havuzu Foundry USA beşinci en büyük madencilik havuzuydu. Bitcoin zincirine adanmış 18.44 EH/s ile. Son 12 ayda Foundry, havuzun hash oranını %350’den fazla artırarak 6 Kasım 2022’de 84.34 EH/s’ye çıkarmayı başardı.

14 Şubat 2021’de arşivlenen anlık görüntü, Foundry’nin hash oranının küresel toplamın %1,13’üne veya 1,78 EH/s’ye eşit olduğunu gösteriyor. O gün, Foundry, bilinen 19 madencilik havuzundan üç günlük bir süre boyunca dünya çapındaki en büyük 15. pozisyona sahipti. 

Foundry, üç günlük bir sürede mayınlı 444 bloktan beş blok keşfetti. 12 ay önce Foundry, ağın yaklaşık %11,51’i ve 6 Kasım 2021’de 18,44 EH/s ile toplam hashrate açısından beşinci en büyük pozisyonu elinde tuttu.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin