Square'in CFO'sundan Bitcoin ve kurumsal yatırımcı açıklaması
Square'in CFO'sundan Bitcoin ve kurumsal yatırımcı açıklaması

Bitcoin madencilik gelirleri tüm zamanlar zirvesine fırladı! İşte sebebi ve olası sonuçları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tüm dünyada Bitcoin madencilerinin haftalık madencilik geliri, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 354,4 milyon dolara ulaştı. Analistler, 15 Şubat 2021 tarihli raporlara göre, yeni rekorun kısmen dijital para biriminin fiyatındaki artışla birlikte hızla yükselen ağ ücretlerinden kaynaklandığını söylüyor.

Bitcoin fiyatındaki yükseliş sürüyor

Madencilik zorluğundaki önemli artışa ve blok ödüllerindeki düşüşe rağmen, bu yıl kripto para birimi için mükemmel bir yıl olacak gibi görünüyor. Bitcoin’in (BTC) yükselen fiyatı doludizgin yoluna devam ediyor. Madencilerin, büyük balinaların ve perakendecilerin yüzleri gülüyor.

Bitcoin madencilerinin ürettiği haftalık gelirler geçen hafta yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) yükseldi ve 354,4 milyon dolara ulaştı. Özellikle, Bitcoin madenciliği ekosisteminin haftalık 350 milyon dolarlık gelir sınırına yaklaştığı son zaman, 340 dolarlık bir ATH’ye ulaşıldığında Aralık 2017 ortasıydı.

“İyi bir gelişme”

Seattle merkezli bir madencilik şirketi olan Luxor Technology’nin kurucu ortağı Ethan Vera, BTC madencilik gelirindeki artışın Bitcoin ağı için iyi bir şey olduğunu yineledi.

“Blok ödülünün düşmesine rağmen, USD bazında madencilik geliri yükseliş eğilimi gösterdi. Bu, Bitcoin’in güvenliğinin uzun vadeli beklentileri için cesaret verici ve önümüzdeki birkaç yarıda da yatırımlar devam edebilir.”

Bir kısmını işlem ücretleri oluşturdu

Bu haberin yazıldığı sırada ortalama BTC işlem ücreti işlem başına 17.62 dolar. Nispeten düşük olmasına rağmen, 2017 rakamlarına bakıldığında, Stellar (XLM) gibi diğer ödeme odaklı kripto varlıklarıyla karşılaştırıldığında hala önemli ölçüde yüksek bir miktar.

Şimdi kaynaklar, bu aşırı ücretlerin geçen hafta BTC madencileri tarafından elde edilen 354,4 milyon dolarlık gelirin yüzde 15’ini oluşturduğunu söylüyor. Aynı şekilde, Bitcoin işlem ücretleri de Ocak 2021’de madenciler için 116 milyon dolar üretti ve geçen ay yapılan toplam 1,1 milyar doların yüzde 10’unu temsil ediyor.

Vera sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Madencilerimiz, madenciliğin geleceği konusunda inanılmaz derecede iyimser. Ocak ve Şubat 2021 onlar için mükemmel aylardı ve tüm kârlarınıalıyorlar, gelecekteki hashrate’i büyütmek için işlerine yeniden yatırım yapıyorlar.”

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin