Bitcoin madenciliğine yeni darbe mi? Dikkat çeken hamle hazırlığı

Bitcoin madenciliğine yeni darbe mi? Dikkat çeken hamle hazırlığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Madencilik konusunda kripto dünyası halen tartışma içinde. Pek çok ülke madencilik faaliyetlerine karşı oldukça katı kurallar uyguluyor. Bunun nedeni ise elektrik kullanımının fazla olması. Bunların başında da Çin geliyor. Kripto ekosisteminde en bilindik Bitcoin madenciliği.

Bitcoin madenciliği dünyanın birçok noktasında bir faaliyet olarak sürdürülüyor. Hatta bu konuda adeta kurumsal hale gelmiş şirketlerde var. Ancak fazla enerji tüketiminden dolayı devletler kısmen ya da tamamen rahatsız oluyor. Son olarak Arjantin hükümeti ülke içinde yaşanılan madencilik faaliyetlerine el attı.

Latin Amerika ülkesinde yaşanan elektrik kesintileri hükümeti harekete geçirdi. Arjantin hükümeti, Bitcoin madenciliği yapan şirketlerin enerji kullanımı hakkında soruşturmaya gitti.

Bitcoin madenciliği, Arjantin’de soruşturma altında

Arjantin hükümeti, 2021’in son günlerinde ülkedeki bazı eyaletlerde elektrik kesintisi yaşanmasının ardından Bitcoin madenciliği şirketlerinin elektrik tüketimini sorgulamaya başlıyor. 

Devlete ait elektrik toptancısı Cammesa, büyük elektrik tüketicilerine bir not gönderdi. Kurum, kripto para madenciliği yapıp yapmadıklarını sorgulayacak. Eğer öyleyse, şirketler fiyat artışının koordine edilebilmesi için gerçek güç tüketimlerini açıklamaları beklenecek. Madencilik faaliyeti yapan şirketlerin enerji altyapısına yatırım yapmaları gerekebilir.

Arjantin hükümeti, ülkenin karşı karşıya olduğu mevcut güç krizini iyileştirmek için önlemler almak istiyor. Hükümet, Bitcoin madenciliği için ulusal elektrik şebekesinden ihtiyaç duyduğu tam güç kullanımını belirlemeye çalışıyor.

Enerji toptancısı Cammesa işi devraldı

Devlete ait enerji toptancısı Cammesa, tüm kayıtlı büyük ölçekli tüketicilere bir mektup göndererek, şirketin “sunucu grubu” dediği grubun tükettiği güç de dahil olmak üzere, barındırabilecekleri olası madencilik operasyonlarının enerji tüketimini bildirmelerini talep etti.

Arjantin’in madencilik için uygun olmasından dolayı tercih ediliyor. Ancak bu da ülke içindeki mağduriyetleri ortaya çıkarıyor. Yerel basın haberlerine göre hükümet, Bitcoin madenciliği konusunda yeni tarife uygulayacak. Ayrıca daha sıkı denetim yolu izlenecek.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin