bitcoin nukleer enerji
Bitcoin madenciliğinde nükleer enerji dönemi başlıyor mu?

Bitcoin madenciliğinde nükleer enerji dönemi başlıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Belarus, Çin’in yerel madencilik endüstrisini yasadışı olarak ilan etmesi ile kripto para madenciliğinin önde gelen isimlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Doğu Avrupa ülkesi başkanı Aleksandr Lukashenko, merkezsiz para endüstrisinde ülke yeni rolü için desteğini dile getirdi.

Belarus kripto para madenciliği sektöründe öncü olma niyetinde

Belarus’un başkenti Minsk’teki Ulusal Yüksek Teknoloji Parkı’ndaki son toplantıdan sonra, Cumhurbaşkanı, ülkenin dijital sektörüne doğru hamlesiyle ilgili olarak BT sektörünün önde gelenleri ile görüştü.

Lukashenko, FinTech devriminin ateşli bir savunucusu ve ülkesini aynı yönde itecek politikaları benimsemesiyle tanınıyor. Bu ortak hedefe atıfta bulunarak, BT topluluğunun üyeleri, sektörde daha iyi düzenleme sağlamak için görüşlerini de dile getirecekler.

Merkezileşmemiş para endüstrisine karşı olumlu duruş taleplerine yanıt veren Lukashenko, Belarus’un kripto para madencilik çiftliklerinin ülkede işletme kurmasına izin vereceğini belirtti. Ayrıca, onların gelişimi ve büyümelerine ket vurulmayacağını da söylüyor.

Cumhurbaşkanı, “bu yönün” ülkenin liderlik ettiği yer olduğunu da ekledi. Lukashenko, kripto para endüstrisinin gelişmesine destek konusunda iç altyapının önemini vurguladı.

Miner Update, Lukashenko’nun planlarına göre, kurulması muhtemel madencilik çiftliğinin ülkenin nükleer santraline yakın bir yerde inşa edileceğini bildirdi. Bununla birlikte, bu tesis 2019 yılı bitmeden tam kapasite ile faaliyete geçecek.

Belarus’da kurulacak madencilik çiftlikleri nükleer enerji kullanabilir

Söz konusu rapora göre, Cumhurbaşkanı nükleer tesis içindeki bir bölümün Bitcoin üretimi için ayrılacağını söyledi. Böylece kripto para madenciliğinde nükleer enerji kullanımının kapıları da açılmış olacak.

Ayrıca, Belarus’un FinTech endüstrisini desteklemek için dijital ekonomi hedefinin gerekliliği gözden geçirilecek ve bununla ilgili nihai bir kararın 2019’un ikinci çeyreğinde açıklanması muhtemel gözüküyor.

Doğu Avrupa ülkeleri, Kripto para madenciliğine olumlu bakıyor. Belarus ise bu listenin en yenisi. Bu yılın başlarında, Gürcistan Bifury’ye 45 dönümlük arazi sattı ve kripto merkezli girişimcilerin faaliyetlerine başlaması için serbest bölgeler oluşturdu. San Francisco şirketi ise Gürcistan’a yaptığı yatırımı takiben hükümete tapu sicil sistemleri için Blockchain kullanmasına yardım etti.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin