Bitcoin madenciliği git gide zorlaşıyor: Yeni rekor geldi

Bitcoin madenciliği zorlaştı: Madenciler, meydanı boş mu bırakıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, akıl almaz olaylara tanıklık ediyor. LUNA önderliğinde büyük çöküşü izleyen yatırımcılar, gelişmeler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Diğer yandan Bitcoin madenciliğinde ise yeni gelişmeler yaşanıyor. Yabancı kaynaklardan gelen verilere göre madencilik işlemleri daha da zorlaştı.

Bitcoin madenciliği performans takip firması btc.com’un verilerine göre Bitcoin madenciliği zorluğu önemli ölçüde arttı. Konuyla alakalı Wu Blockchain bir mesaj paylaştı. Popüler kripto para birimi muhabiri Wu blockchain tarafından Bitcoin madenciliği zorluğu yaklaşık %5’lik bir artış kaydettiğini açıkladı.

Muhabir Wu,

“BTCcom’a göre, mevcut Bitcoin madencilik zorluğu %4,89 artışla 31,25 T’ye ve rekor bir seviyeye ulaştı.” 

Bitcoin Madenciliği zorluğu yeni seviyelere çıkıyor

Bitcoin madencileri, kıyameti heceleyebilir. Görünüşe göre Bitcoin’in fiyatı aşağı yönlü bir dönüş yaparken, Bitcoin madencileri bir fırtınaya doğu sürükleniyor gibi. Wu, “Ancak Bitcoin 30.000 dolara düştüğünde, daha fazla madenci faaliyetlerini kapatma fiyatına yaklaşacak” açıklamasını yaptı. Artık üretim madenciler için daha fazla maliyet anlamına geldiği için hizmetler durabilir.

Bitcoin fiyatı düştükçe madencilik şirketleri önemli kayıplar kaydetmeye devam ediyor. Bir gözlemci, madencilik zorluğundaki artışa bir yanıt olan tweet’inde şunları söyledi:

“BTC giderse ve uzun süre 30 binin altında kalırsa, Bitcoin madencilik şirketleri ciddi belaya girmiş olacak. Bazıları madencilik donanımını (2022’de teslim edilecek) TH/s başına 100$ veya daha fazla fiyatla satın aldı.”

Madencileri bundan sonra ne bekliyor?

28 Nisan’da, Bitcoin ağı hash oranı 258 EH/sn’lik yeni bir ATH’ye ulaştı. Ayın sonunda, BTC ağ zorluğu üzerinde çarpıcı bir olumsuz etki olmaksızın 220 EH/s’yi hafifletti. Bu arada, BTC fiyatı son on dört gün içinde %23 düştü.

Bununla birlikte asıl endişe, BTC’nin ticaret seviyelerinde 30.000 doların altına düşmesi değil, düşüşte ne kadar süre kalacağı. İşin iyi yanı, fiyat ve genel güvenlik göz önüne alındığında, ağ tüm zamanların en yüksek seviyesini güvence altına almak için iyi bir konuma sahip.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin