featured

Bitcoin madenciliği, Venezuela’da yeni bir karara bağlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi, yakın tarihli bir cümlede, ulusal kripto para birimi ve bitcoin madenciliği gözlemcisi Sunacrip tarafından geliştirilen görevlerin ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Cümle ayrıca, başka bir mahkemenin 1000’den fazla Bitcoin madencisine el konulmasını geri aldığı bir davada alınan bazı kararları da geçersiz kılıyor.

Venezuela’daki en yüksek mahkeme tarafından verilen bir karar yeniden gözden geçirildi. Ulusal kripto para birimi gözlemcisi Sunacrip’in madencilik operasyonlarını kontrol eden kuruluş olarak yerine getirdiği rolü stratejik olarak kabul etti. Bitcoin madenciliği için önemli bir adım atıldı. Bu sayede tek bir cümle değişikliği ile daha kabul edilebilir bir hale geldi.

Öte yandan başka bir mahkemenin Sunacrip hakkında karar almıştı. Sonrasında Kasım ayında ele geçirilen 1000’den fazla madenciyi sahiplerine iade etmesini emrettiği önceki bir cümle değiştilmek istendi. Bazı kararları geçersiz kılan cümle, Bitcoin madenciliği Venezuela topraklarında bu faaliyetleri geliştirmek için belirli koşullara uyması gerektiğini de ilan ediyor.

Bitcoin madenciliği için karar değişikliği

Cezayı analiz eden ve bu konudaki izlenimlerini sosyal medyada paylaşan Venezuelalı kripto para bağlantılı avukat Criptolawyer şunları söyledi:

“Siyasi-İdari Oda, Sunacrip tarafından yürütülen faaliyetlerin ulusal bir stratejik nitelikte olduğu (denetim, yetkilendirme, kripto varlık sisteminin denetimi) ve bu nedenle kendilerini dijital madenciliğe adamak isteyenler (şüphemiz olması durumunda) konusunda uyarıyor. Venezuela, RISEC ve RIM’deki kayıtlara uymak zorundadır.”

RISEC, Kriptoaktif Hizmetlerin Kapsamlı Kaydı olarak tercüme edilir. Sunacrip tarafından yayınlanan bir hükümde “(kripto para birimi) sistemini kullanan kullanıcıların bilgilerini dijital olarak sistemleştirme” amacına sahip olarak tanımlanır. Kapsamlı Madencilik Sicili olarak tercüme edilen RIM, Venezuela topraklarında yasal olarak madencilik faaliyetleri yürüten tüm madenciler tarafından entegre edilmiştir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin