Bitcoin madenciliği raporları paylaşıldı: BTC için şaşırtıcı oran!
Bitcoin madenciliği raporları paylaşıldı: BTC için şaşırtıcı oran!

Bitcoin madenciliği raporları paylaşıldı: BTC için şaşırtıcı oran!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Madencilik Konseyi’nin (BMC) yaptığı yeni bir ankete göre, 2022’deki büyük kargaşaya rağmen, Bitcoin madencilik endüstrisinin karma teknolojisi yıl boyunca yalnızca daha verimli büyümeye devam etti.

Sektör ayrıca %58’in üzerinde sürdürülebilir bir enerji karışımını koruyarak marjinal olarak daha çevreci bir büyüme kaydetti.

BMC: Bitcoin Yeşil

Perşembe günü yapılan bir basın açıklamasında BMC, üyelerinin hashrate’inin 2022’nin 1. çeyreğindeki başlangıcından bu yana 95 exahash’tan 2022’nin 4. çeyreğine kadar 119 exahash’a yükseldiğini doğruladı. Madenciler, Bitcoin’in bir sonraki bloğunu oluşturmak için yarışıyor.

BMC, Bitcoin’in küresel hash oranının %48,4’ünü temsil ediyor, yani hash oranındaki toplu artışın tüm ağ üzerinde etkileri var. Daha yüksek hashrate, Bitcoin’in zorluğunu daha yükseğe ayarlamaya zorlayarak ağın güvenliğini ve yerleşim güvencesini artırır.

Bu bilgisayarlara güç sağlamak çok fazla elektriğe mal oluyor, ancak BMC elektrik kaynaklarının öncelikle temiz olduğunu ve kullanımının oldukça verimli olduğunu savunuyor.

“Bu anketin sonuçları, BMC üyelerinin ve ankete katılanların şu anda %63,8 sürdürülebilir güç karışımıyla elektrik kullandığını gösteriyor. Bu verilere dayanarak, küresel Bitcoin madenciliği endüstrisinin sürdürülebilir elektrik karışımı marjinal bir şekilde %58,9’a yükseldi ve dünya çapında en sürdürülebilir endüstrilerden biri olmaya devam ediyor.”

Bitcoin’in proof of work mekanizması, ağ kullanıcılarını büyük miktarlarda elektrik tüketmeye teşvik ettiği için genellikle eleştirilir. Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’ne göre, ağ şu anda yılda kabaca 102,91 TWh tüketiyor. Basitçe kıyaslamak gerekirse Finlandiya’nın tamamından daha fazla elektrik tüketiyor.

Ancak madenciliği savunanlar, bu karışımın büyük ölçüde yenilenebilir olduğunu ve madenciler dünyanın en ucuz enerji kaynaklarını aradıkça zamanla daha temiz hale geleceğini iddia ediyor. Ayrıca kısma programları, madencilik endüstrisinin talebin en yoğun olduğu zamanlarda enerjiye en çok ihtiyaç duyanlardan enerji çekmesini etkili bir şekilde önleyebilir.

Proof of Stake daha mı iyi?

Bitcoin’in enerji tüketimini neredeyse tamamen ortadan kaldırmak için, proof of stake konsensüs mekanizmasına geçişi savunan isimler bulunuyor. Bu tür kişiler arasında Emtia ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanı Rostin Benham ve Ripple kurucu ortağı Chris Larsen yer alıyor.

Proof of Stake, kullanıcıların enerjiden ziyade ağa finansal güvenlik sağlamak için kripto para varlıklarını stake etmelerini sağlar. Ethereum bu teknolojiyi geçen Eylül ayında benimsedi ve toplam enerji tüketimini %99,9 oranında azalttı.

Bununla birlikte, Bitcoin kullanıcıları bu harekete büyük ölçüde karşı çıkıyor. Bitcoin Madencilik Konseyi ve diğer topluluk figürleri, Mayıs ayında Çevre Koruma Ajansına bir mektup göndererek, proof of stake mekanizmasının Bitcoin için uygun olmadığını savundu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin