Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı
Bitcoin hash oranı son 3 ay içinde artış yaşadı

Bitcoin madenciliği kolaylaşırken madenci sayısı eriyor: Tezatın sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin sahibi olmanın en doğrudan yollarından biri de madenciliktir. Ancak Bitcoin madenciliği, güç ve zaman açısından bazı maliyetlerle birlikte gelir. Ağın hash gücü arttığında, madencilik zorluğu da artar.

Bitcoin madenciliği kolaylaşıyor

Bitcoin madenciliği yapmak Ekim ayından bu yana kolaylaşıyor, bu da madencilerin ekipmanlarını kapatması nedeniyle hash oranının düştüğü anlamına geliyor. Bu durum, esas olarak Bitcoin fiyatının aniden düşmesinden kaynaklanıyor. Fiyat, madencilerin bu işlemden elde etmeyi düşündüğü rakamın altına düşmüş görünüyor. Bu nedenle, madenciler BTC madenciliği faaliyetlerini kapatıyor ya da BTC madenciliği artık cazip olmadığı için madencilik kaynaklarını BCH ve BCH SV gibi diğer kriptolara yönlendiriyor.

Her iki haftada bir, Bitcoin’in hash zorluğu algoritması normal 10 dakikalık blok sürelerini korumak için ayarlanır. Ekim ayından bu yana üç ayarlama yapıldı ve önümüzdeki 3 gün içinde %13‘lük bir ayarlama gerçekleşecek. 2011’den beri ilk kez böyle büyük bir olumsuz ayarlama söz konusu.

Bitcoin Cash hard forku vaziyeti değiştirdi

Geçmişte Bitcoin madenciliğinin düşüşe maruz kalması daha zordu zira hash oranları sürdürülebilir bir düzeydeydi. Ancak, BTC fiyatının BCH ve BCH SV’nin yükselmesiyle birleşmesi, Bitcoin’i kötü bir şekilde sarstı.

Örneğin, 15 Kasım’daki BCH hard forkunun başlangıcında, Bitcoin.com, madencilik şirketinin Bitcoin’i terk edeceğini ve kaynaklarını BCH madenciliğine yönlendireceğini açıkladı. Bitmain de aynısını yaptı. Dünyanın en büyük Bitcoin madencilerinin artık meydandan çekilmesiyle Bitcoin’in hash oranı aniden düştü. Bu durum piyasaları allak bullak etti.

Craig Wright’tan açık tehdit

Buna yol açabilecek bir diğer faktör ise BCH hard forkunun ardından BCHABC ve BCHSV arasındaki hash savaşı. İki taraf da tüm kaynaklarını zinciri kendi tarafına yöneltmek için yönlendirdi. BCH hard forkundan bir gün önce Craig Wright, BCHSV madencilik operasyonlarını finanse etmek için yüksek miktarda Bitcoin satma tehdidinde bulunmuştu.

https://twitter.com/ProfFaustus/status/1062751765601361923

Wright, Twitter aracılığıyla yaptığı bir açıklamada, madencilerin BCH madenciliğini finanse etmeleri için Bitcoin satmaları tavsiyesinde bulunmuştu. Büyük bir BTC satışı dump’a yol açabilirdi ve Bitcoin fiyatını dibe düşürebilirdi. BTC fiyatının son dönemdeki olağanüstü düşüşünün ve pek çok BTC madencisinin kontak kapatmasının nedenlerinden biri de bu olabilir.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Yüksek kalite, düşük reyting: Merkezsizlik kavramı ve merkezsiz borsalar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin