Bitcoin madenciliği git gide zorlaşıyor: Yeni rekor geldi

Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Yeni rekor geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madenciliğinde zorluluk seviyesi üst seviyeden kalmaya devam ediyor. Faaliyetlerin artmasıyla beraber zorluk oranı da aynı seviyede artıyor. Madenciler operasyonlarını hızlandırdıkça ya da daha fazla madencinin ağa katılmasıyla, zorluğu tepelerde yaşıyor.

Bitcoin madencilik zorluğu 10 Ekim Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 35.61 trilyon hash’i geçti. Bitcoin zorluğu, bir BTC bloğu madenciliğinin ne kadar zor olduğunu belirleyen bitcoin protokolünün otomatik olarak ayarlanan bir özelliktir. İşlemlerin 10 dakika olan sabit bir hızda işlenmesini sağlamak için uygulanır.

Zorluk, hash hızı değişikliklerine göre her 2016 blokta bir ayarlanır. En son tahminlere göre, zorluk %13 artarak 35.61 trilyona ulaşmıştı. Bu da onu 2021’in ortasından bu yana Bitcoin ağındaki madencilik zorluğunda yapılan en büyük yukarı yönlü artışı haline getirdi.

Bitcoin madenciliği yeni bir zorluk seviyesine geldi

Artan blok zorluğu, madencilerin rekabet etmesini zorlaştıracak. Uygulamaya Özel Entegre Devreler (ASIC’ler) adı verilen özel donanım çiplerini kullanarak kriptografik bulmacaları çözmesi daha da karmaşık hale gelecek. Bu da madencilik faaliyetleri için daha çok maliyet anlamına gelebilir.

Bitcoin ağının bir diğer önemli metrik olan hash oranı ise saniyede 257 exahash (EH/s) ile tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Hash oranı, işlemleri doğrulamak ve blok ödülleri kazanmak için blok zincirine atanan bilgi işlem gücü miktarıdır. Madencilik zorluğu, hash oranındaki artışa yanıt olarak artar.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin