Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

Bitcoin madenciliği çevreci olarak algıları değiştiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Madencilik algısı artık yavaş yavaş değişime uğruyor. Bitcoin madenciliği konusunda sürekli fazla enerji tüketimi ön plana çıkarılıyor. Ancak dünya genelinde o kadar fazla enerji israfı var ki, kripto madenciliği yanında ufak kalabilir. Burada ülkeler ve büyük oyuncular algı yaparak işi farklı yere çekmeye çalışıyor. 

Oluşan algılara rağmen şu an Bitcoin madenciliği çevreci kaynaklarla yapılıyor. Yenilenebilir enerji ile üretim yapılıyor ve dünyaya daha az etkisi oluyor.

Bitcoin’in karbon ayak izine daha fazla odaklanıldıkça artan hash oranının geldiğini belirtmekte fayda var. Madencilik faaliyeti, enerji tüketimi nedeniyle çevreciler tarafından sürekli olarak eleştirildi. Fakat Bitcoin madenciliği karbon salınımı konusunda baya bir yol katetti.

Bitcoin madenciliği, daha çevreci olmaya aday

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin (CCAF) Bitcoin madenciliği ile ilgili yeni bir raporuna yayınladı. Bu rapora göre, Bitcoin madenciliği küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık %0,10’unu oluşturuyor.

Rakam yıllık 48,35 milyon ton karbondioksit anlamına geliyor. Enstitü ayrıca Salı günü yayınlanan verilere göre, endüstri tarafından kullanılan enerjinin %37,6’sının sürdürülebilir kaynaklardan geldiğini tahmin ediyor.

Sonuç olarak eleştiri, adil olmayan şekilde devam etse de madencilik faaliyetleri gitgide çevreci oluyor.

Bitcoin hash oranı rekor kırıyor

BTC’nin fiyatında dalgalanmalar yaşansa da madencilik faaliyeti ve rekabet artmaya devam ediyor. Bu da Bitcoin madenciliği hash oranının yeni bir rekor seviyeye ulaşmasını sağlıyor. 25 Eylül Pazar günü itibarıyla, Bitcoin’in madencilik hash oranı, 30 günlük hareketli ortalamaya dayalı olarak tüm zamanların 226.633 EH/s’lik yeni bir seviyesine yükseldi.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin