featured
Kripto paralar nasıl üretilir

Bitcoin madencilerinin harcadığı elektrik 159 ülkeden daha fazla

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ile birlikte Kripto paralar 2017 başından itibaren gerek bilinirlik, gerek yaygınlık, gerekse değer artışı bakımından oldukça popüler hale geldi. Bitcoin fiyatı 9.700$ seviyesinin üzerine çıktı ve 10.000$ koşusunu yapıyor. Bununla birlikte Kripto para ve Bitcoin madenciliği de yaygınlaşmaya devam ediyor. Madencilikte derinlemesine bir inceleme yapıldığında ise Bitcoin madencilerinin harcadığı elektrik tüketiminin159 ülkeden daha fazla olduğu anlaşılıyor.

Haberturk’ün araştırmasına göre: Yılın başından bu yana Bitcoin madenciliği için kullanılan elektrik enerjisi, 159 ülkenin bir yıllık elektrik ihtiyacından daha fazlaydı.

Kripto paraların istatistiklerini tutan Digiconomist, Bitcoin madenciliği için harcanan enerji miktarının 29,05 Kilowatt saat (TWh) olduğunu açıkladı.

Bu enerji miktarı İrlanda, komşu ülkeler Azerbaycan, Gürcistan ve çoğu Afrika ülkesinin bir yıllık enerji tüketiminden daha yüksek.

İrlanda her yıl ortalama 25 TWh elektrik tüketiyor.

Tabloda turuncu renkle görülen ülkelerin yıllık elektrik ihtiyacı Bitcoin madenciliği için kullanılandan daha az.

 

Haberturk

ENERJİ İHTİYACI GİDEREK ARTIYOR

2009 yılında herhangi bir grup ya da kuruluş tarafından kontrol edilemeyecek şekilde tasarlanan Bitcoin, yapılan transferlerin kaydı için blok zinciri teknolojisini kullanıyor.

Yüksek enerji gerektiren gelişmiş bilgisayar sistemleri, büyük şirketler tarafından Bitcoin madenciliğinde kullanılıyor.

Bitcoin’in mucitleri sistemlerini sınırlı sayıda kripto para olacak şekilde tasarladılar. Dünya üzerinde yalnızca 21 milyon Bitcoin bulunabilir. Giderek artan madencilik faaliyetlerine karşı sistemin ömrünü uzatmak için madencilik giderek zorlaştırılıyor. Dijital para madencileri zorlaştırılan işlemi gerçekleştirebilmek ve karşılığında Bitcoin kazanmak için daha da güçlü bilgisayarlara yöneliyor. Daha güçlü bilgisayarlarla hem madencilik hem de Bitcoin transferleri için tüketilen enerji giderek artırıyor.

ING Bankası tarafından yayınlanan bir rapora göre, 1 Bitcoin transferi için kullanılan elektrik, bir evin ortalama 1 aylık enerji ihtiyacına eşit.

ÇEVRE SORUNLARIYLA BAĞDAŞTIRILIYOR

Bitcoin madenciliğinin büyük bir bölümü, enerji maliyetleri ABD ve Avrupa’dan daha düşük olan Çin’de gerçekleştiriliyor.

Çin madencilik için kullanılan işlem gücünün yüzde 80’inden fazlasını elinde bulunduruyor.

Kripto paralar için giderek artan elektrik kullanımının çevreye etkileri konusunda endişeler söz konusu.

Uzmanlar, Çin’deki elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunun fosil yakıtlardan üretildiğine dikkat çekiyor.

Fosil yakıtların karbondioksit salınımı, küresel ısınma ve ozon tabakasının incelmesi gibi küresel çevre sorunlarına sebep gösteriliyor.

KAYNAK: Haberturk

Bitcoin madencilerinin harcadığı elektrik ile ilgili sizin düşünceleriniz nelerdir?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin