Tüm baskılara rağmen Bitcoin madencileri satış yapmıyor

Bitcoin madencilerinin bilançosu yavaş yavaş geliyor! İşte Mayıs ayı detayı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasında yaşanan çöküşün bilançosu ağır oldu. Geçen hafta yaşanılan kan banyosunun bilançosunun ne kadar ağır olduğu tek tek ortaya çıkıyor. En çok dikkat çeken detay ise Bitcoin madenci sınıfının yaşadığı sıkıntı.

Haziran ayında kriptolar kötüleşirken Arcane, Bitcoin madencilerinin Haziran ayında daha da fazla Bitcoin sattığını tahmin etti. Paylaşılan verilere göre ağır bir satışın ortaya çıktığı görülüyor.

Dijital varlık odaklı firma Arcane’nin Bitcoin madencileri hakkındaki son araştırması, halka açık şirketlerin, düşen kar marjları ve değişken piyasa koşulları nedeniyle Mayıs ayında çıkarılan BTC’lerin %100’ünü sattığını gösteriyor. Satış oranı, 2022’nin ilk dört ayında kabaca %30’dan büyük ölçüde yükseldi.

Bitcoin madencileri Mayıs bilançolarında satışa koştu

Boğa piyasası sırasında, halka açık Bitcoin madencileri, arazi iyimser bir durumdayken mayınlı kripto paralarının çoğunu tutma eğilimindeydi. Ancak karanlık zamanlar, Mayıs ayında birincil kripto para biriminin 30.000 doların altına düşmesiyle gün yüzüne çıktı. Arcane tarafından yapılan son araştırmaya göre, birçok madenci kripto paralarını satarak HODL stratejilerini terk etmek zorunda kaldı.

Bitcoin satışlarının en temel nedeni ise artan maliyetler. Ayrıca artan hashrate ve karamsar piyasa koşulları arasında “düşen kârlılık” gibi pek çok nedeni sıralayabiliriz. Araştırma, geçen Kasım ayında kaydedildiği gibi aşırı yüksek kârlılığın madencilerin üretim kapasitesine büyük yatırımlara yol açarak “Bitcoin fiyatı düşerken artan bir hash gücü” ile sonuçlandığını belirtti.

Bitcoin madencileri için şu şekilde bir açıklama yapıldı:

“Artan hash oranı ve düşen Bitcoin fiyatı, madencilik kârlılığını 2020’den beri görülmeyen seviyelere götürdü. MWh başına 40 dolar olan enerji verimli Antminer S19, şu anda Bitcoin başına 13 bin dolarlık bir nakit akışı sağlıyor. Bu da %80’lik bir düşüşe tekabül ediyor. Bu Kasım 2021 zirvesinden sonra daha önce görülmemişti.”

Borcu olan şirketler BTC satmak zorunda kaldı

Bitcoin madenci tesisi kuran birçok şirket borçlarını ödemek için Bitcoin satmak zorunda kaldı. Tesislerin kurulması için kredi ve borca giren firmalar tek seçenek olarak BTC’lerini sattılar.

Bilançolarında 9.673 BTC ile listelenen tüm madenciler arasında en büyük Bitcoin sahibi olan Marathon’un 31 Mart’a kadar toplam borcu 729 milyon dolardı. Dev, kredilerin çoğunu makine satın almak için kullanmıştı. Bu yüzden buna benzer şirketler aylık çıkardıkları BTC’leri sattı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin