featured

Bitcoin madencileri, Latin Amerika ülkesinde tehdit mi oluşturuyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madenciliği dünya genelinde daha çok artıyor. Ayrıca sistemin içinde yer alan Bitcoin madencileri yeni ülkelere yelken açmayı ihmal etmiyor. Daha ucuz enerji maliyetleri madencilerin dikkatini çekiyor.

Şimdi ise Bitcoin madencileri gözünü Latin Amerika ülkesi olan Paraguay’a çevirdi. Ülke içindeki yetkililer ise bu konuda hemen duruşunu netleştirdi.

Rio Times’ın haberine göre, Paraguay’ın ulusal elektrik otoritesi, Alto Parana’nın doğu bölümündeki bir Bitcoin madenciliği patlamasının ulusal güç istikrarını “tehlikeye atabileceği” konusunda uyardı.

Ülkenin Ulusal Elektrik İdaresi’nin (ANDE) teknik direktörü mühendis Miguel Ángel Baéz, yetkililerin engellemelerine rağmen, yasadışı bitcoin madenciliği operasyonlarının ortaya çıkmaya devam ettiğini açıkladı.

Bitcoin madencilerinin hedefinde Paraguay var

Alto Paraná Departmanı, Paraguay’ın doğusunda, Brezilya ve Arjantin ile sınır paylaşıyor. Bölge, ülkedeki tek elektrik kaynağına ise Itaipu hidroelektrik barajı ev sahipliği yapıyor.

Paraguay Cumhurbaşkanı Bitcoin madenciliği düzenleme tasarısını veto etti. Paraguay, düşük enerji maliyetleri nedeniyle büyük yabancı Bitcoin madencileri için çekici bir yer haline geldi. 

Hükümet, Temmuz ayında Bitcoin madenciliği için vergi ve düzenleyici çerçeveyi belirleyen bir yasa tasarısını onayladı. Başkan Mario Abdo Benitez , çok fazla enerji tükettiği ve yeterli istihdam yaratmadığı gerekçesiyle tasarıyı veto etmeye karar verdi. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, 

“Sanal varlıkların sabit madenciliği, yoğun ve büyük elektrik enerjisinin kullanılmasını ve ülkenin sahip olduğu büyük enerji üretim kapasitesini gerektiriyor. Yine de, diğer sektör endüstrileri gibi çok fazla emek üretmiyor.”

protos


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin