Bitcoin madencileri, Kazakistan’da zor durumda, neden mi?

Bitcoin madencileri, Kazakistan’da zor durumda, neden mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel çapta yaşanılan pek çok olay kripto piyasasını derinden etkiliyor. Sadece kendi içinde değil global pazarda gerçekleşen gelişmeler piyasayı etkisi altına alıyor. Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim buna en iyi örnek. Öte yandan Fed’in faiz kararı ve Kazakistan’daki kriz yine kripto dünyasının gündeminde. Bitcoin madencileri ise Orta Asya ülkesinde sıkıntı çekiyor. Son gelen haberler zorluğu daha net ortaya çıkarıyor.

Global ölçekte yaşanılan her gelişme piyasaları sarsıyor. Önceden sadece geleneksel piyasalar etkilenirdi. Ancak dijital varlıkların benimsenmesiyle beraber kriz esnasında problemlerin ortaya çıktığını görüyoruz.

Son yaşanılan düşüşte Kazakistan krizi, Fed’in faiz kararı ve Rusya-Ukrayna gerilimi piyasayı fazlasıyla tedirgin etti. Buna ek olarak Omicron varyantı da kısa süreli piyasayı olumsuz etkiledi. Kazakistan’da en çok Bitcoin madencileri etkileniyor. Krizin zirve yaptığı ülkede son durum ne?

Bitcoin madencileri elektrik sıkıntısıyla karşı karşıya

Yerel bir Bitcoin madencisi yabancı haber kaynaklarına bir röportaj verdi. Madencinin verdiği demeç ise yaşanılan sıkıntıları gözler önüne serdi. Verdiği demeçte, Kazakistan’ın Kırgızistan ve Özbekistan’ı da içeren bir Orta Asya bölgesinde elektrik kesintileri ve büyüyen bir güç krizi nedeniyle kripto madencileri için güç kaynağını kesti.

Bitcoin madencisi, bir Bloomberg raporunu doğrulayarak Kazakistan makamlarının 31 Ocak’a kadar kripto madenciliği için tüm elektriği engellediğini belirtti. Kazakistan , Çin’in kripto madenciliğine yönelik yoğun baskılarının ardından iyi bir alternatif olmuştu. Bitcoin madencileri kitlesel olarak Orta Asya ülkesine taşınmıştı. 

Taşınmanın ardından geçen yıl dünyanın en büyük ikinci Bitcoin üreticisi oldu. Ancak son zamanlarda elektrik kesintileri ve ülkenin enerji kıtlığı üzerindeki ölümcül sokak şiddeti, Kazak madenciler için giderek daha gergin bir iş ortamı oluşturdu.

forkast.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin