Bitcoin madencilik hisseleri, kazançlarını katlayarak devam ediyor
Bitcoin madencilik hisseleri, kazançlarını katlayarak devam ediyor

Bitcoin madencileri Hodl moduna geçti! Fiyatı nasıl etkileyecek ve sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı geçtiğimiz hafta iyi bir yükseliş sergiledi. Kripto piyasasındaki en son yükseliş ivmesi, iki büyük duyuru ile kamuoyunu heyecanlandıran Tesla ile başlamıştı. Tesla sadece BTC’ye 1,5 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını duyurmakla kalmadı, aynı zamanda müşterilerden bir ödeme şekli olarak BTC’yi kabul ettiğini de duyurdu.

Bu tür gelişmeler, Bitcoin’in en son ATH’sini yakalamasına katkıda bulundu ve kripto fiyatının 48 bin dolar civarında seyretmesine yardım etti.

Fiyatın artmaya devam etmesi ile Bitcoin’in madencileri büyük fayda sağladı. Glassnode tarafından sağlanan ağ verilerine göre, Bitcoin madencileri 12 Şubat’ta sadece bir saat içinde 4 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Bu, Bitcoin tarihinde şimdiye kadar kaydedilen en yüksek saatlik madenci geliri.

Ağ verileri bugün madenci gelirinin Bitcoin’in 2017/18 boğa koşusundan bu yana sürekli olarak son seviyelere yükseldiğini gösteriyor.

Bu ilginç bir gelişme çünkü kripto para birimi geçen yıl blok ödül yarıya düştü ve 2017’den bu yana BTC’nin ağ zorluğu da önemli artışlar gördü. Blockchain.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin’in ağ zorluğu 21.43T civarında kaldı ve bu, 1.5T’nin biraz üzerinde olduğu 2017’den çok uzak.

Bitcoin madencileri Hodl moduna geçti

Madenciler Bitcoin ağının ayrılmaz bir parçası ve ağın genel sağlamlığını mümkün kılıyorlar. Yarılanma gerçekleştiğinden beri, küçük ölçekli operasyonların ayakta kalmasının ne kadar sürdürülebilir olduğuna dair sorular var. Bu, Bitcoin’in fiyatının grafiklerde oldukça fazla yatay hareket gördüğü ve 10.000-12.000 dolar aralığında kaldığı bir zamandı.

Boğa koşusu ile, senaryo madenciler için önemli ölçüde değişti. Bu, madencilerin artık çok az çıkarılmış Bitcoin satması ve şu anda Hodl yaptıkları gerçeğiyle anlaşılıyor.

ByteTree’den elde edilen veriler, 12 Ocak’tan bu yana, Bitcoin için yapılan ilk harcamanın yaklaşık 7300 BTC’den 6500 BTC’ye düştüğünü gösterdi.

Bitcoin’i fiyat düzeltmelerine ve satışlara karşı biraz bağışık kılan adreslerden gelen güçlü destek, aynı sıklıkla kriptonun fiyat artışının ve uzun vadeli beklentilerin arkasındaki kilit unsur olarak gösteriliyor. Madenci tabanı hodl moduna geçerken, kripto fiyatının ağ ile birlikte seviyesini koruyarak güvenliğini sağlaması muhtemel.

Bu, geleneksel finans çevrelerinde artan çekiş gördüğü ve daha fazla kurumsal ilgi çektiği için Bitcoin’e bonus getirebilir. Böyle bir senaryoda, ağ sağlığı son derece önemli olacak ve aynı olasılıkla Bitcoin’in değerini koruma yeteneğine olan güvenini artıracaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin