Bitcoin madencileri harekete geçti! BTC fiyatı için sırada ne var?
Bitcoin madencileri harekete geçti! BTC fiyatı için sırada ne var?

Bitcoin madencileri harekete geçti! BTC fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencileri, fiyatlardaki son düşüşün ortasında açık piyasaya büyük miktarda coin dökmeye hazırlanıyor. Elde edilen verilere göre son 24 saat içerisinde BTC madencileri borsalara rekor miktarda Bitcoin gönderdi. Yapılan bu hareket genellikle satış hazırlığı olarak yorumlanır.

Hareket aynı zamanda Bitcoin fiyatlarının %30 düştükten sonra stabilize olması ve şu anda 22.000 doların üzerinde tutmasıyla geliyor. Bu seviye aynı zamanda bir çok yatırımcının pozisyonlarını pozitif tutmak için Bitcoin’den para çekmesi için son noktadır. Piyasanın durumu kötüleştikçe BTC madencilerini maliyetleri karşılamak için varlıklarını satıyor.

Bitcoin madencileri ayı piyasasında en son satış yapanlar

Zincir üstü analitik firması Coinmetrics’ten alınan veriler, büyük madencilerden borsalara borsalara net 88.000 Bitcoin’in (1.7 milyar $) gönderildiğini gösteriyor. Bu rakam ise rekor ve tokenleri bir borsaya taşımak genellikle bir satıştan önce gelir.

Bu büyüklükteki bir satışın Bitcoin fiyatlarını önemli ölçüde düşürmesi ve muhtemelen 20.000 doların altına düşmesine neden olabilir. Ancak, ayı piyasasında genellikle en son satış yapanlar madencilerdir. Bitcoin’in 3000 dolara kadar düştüğü 2018 piyasa çöküşü sırasında bile, madenciler varlıklarını tasfiye eden son kişiler olmuştu.

Bitcoin Miners

Tasfiye, fiyat düşüşüne neden olsa da, token üzerindeki kısa vadeli satış baskısının hafiflediğini ve genellikle bir dip oluşumuyla sonuçlandığını gösteriyor. BTC madencilerinin maliyetleri düşük olduğu için aha uzun süre elinde tutmalarına izin veriyor. Ancak fiyatların düşmesiyle kârlılıkları azalıyor. Madencilik karlılığı şu anda 2020’nin sonundan bu yana en düşük seviyesinde.

BTC nerede dibe vuracak?

BTC fiyatının 20.000 doların altındaki bir çöküşün piyasadaki birkaç büyük pozisyonu da tasfiye edeceği göz önüne alındığında, bir BTC dip seviyesi mevcut seviyelerin oldukça altında olabilir.

Teknik göstergeler, tokenin 2020 ortasından bu yana en düşük seviyesi olan 13.000 dolara kadar düşebileceğini gösteriyor. Piyasadaki olumsuz koşullar göz önüne alındığında, bu seviyelerden toparlanmanın da zaman alması bekleniyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin