Bitcoin madencileri 2020'den beri ilk kez satışı durdurdu
Bitcoin madencileri 2020'den beri ilk kez satışı durdurdu

Bitcoin madencileri 2020’den beri ilk kez satışı durdurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, Bitcoin madencilerinin kar almayı bıraktığını ve Aralık 2020’nin ortasından sonundan bu yana  BTC’yi bir kez daha biriktirmeye başladığını gösteriyor.

Bununla ilgili kayda değer olan şey, piyasa değerine göre lider kripto para biriminin, sürekli satış sırasında fiyat olarak iki kattan fazla değer kazanmasıdır. Bu durum ayı zamanda, madencilerin bir kez daha herhangi bir BTC’nin alıcılar için mevcut olan sınırlı arzın piyasaya girmesini engelleyecek.

Bitcoin madencileri Aralık ayından beri elde tutma modunda

Bitcoin sadece bir varlık değil, proof of work adı verilen bir süreçle işletilen bir blok zinciri ekosistemidir. Madenciler, dönüştürülmüş enerji yoluyla bilgisayar işlem gücü sağlarlar ve karşılığında çabaları ve ilgili maliyetleri için bir teşvik olarak 6,25 BTC’lik bir ödül alırlar.

Faturaları ödeme veya diğer operasyonların maliyetlerini karşılama zamanı geldiğinde, madenciler ürettikleri BTC’yi nakde satarak piyasaya taze arz getirmelidir. Madenciler satış yaptığında, yükselişler için kısa vadeli bir dönüm noktası olabilir.

bitcoin btc miners

Balinaların yanı sıra madenciler, 2020 Aralık ortalarında satışların artmaya başladığı son birkaç ayda kripto para piyasasındaki her düzeltmeden sorumlu oldular. Madenciler, tüm zamanların en yüksek seviyesinin kırılmasının ardından BTC satmaya başladı ve o zamandan beri kar toplamaya devam etti.

Blockchain analitik firması Glassnode’un verilerine göre, Bitcoin madencileri artık operasyonları devam ettirmek veya kar elde etmek için piyasaya satmak yerine BTC’lerini elinde tutuyor.

Kripto likidite krizi, gelen BTC Arzı olmadan aşırı hızlanmaya başlayacak

Ayı piyasaları, kripto para biriminin temelindeki en zayıf katılımcı ekosistemini temizler. Fazla gücü olmayan madenciler, kripto paralarını satıyorlar. Ayrıca yetersiz fonlu veya yetersiz kaynaklara sahip madenciler – veya düşük enerji maliyetlerine erişimi yetersiz olanlar – dükkanı kapatıp teslim olmalı.

Süreç bu şekilde işlediğinde artık olan şey piyasada güçlü madencilerin kalmasıdır.

bitcoin btc miners

Yatırımcılar işlerini yaptı ve fiyatlar yükselmeye başladıkça kripto paralarını güçlü tuttu ve kurumların satın alması için birkaç BTC bıraktı.

Borsalarda kripto para kalmadığından ve madencilerden gelen kripto paralar olmadığından, geriye kalan tek şey mani kaynaklı, parabolik fiyat artışıdır.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin