BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor
BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor

Bitcoin madenci gelirleri sadece 1 ayda yüzde 62 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coin Metrics’in Blockchain verilerine göre Bitcoin madencileri, Ocak ayında Aralık ayına göre %62 artışla tahmini 1,1 milyar dolar gelir elde etti.

Bitcoin fiyat rekoru madenci gelirlerine de yansıdı

Gelirdeki artış, Bitcoin’in fiyatı ayın ilk yarısında 29.000 dolardan 42.000 doların biraz altına yükseldiğinde geldi.

Gelir tahminleri, madencilerin BTC’lerini hemen sattığını varsayıyor.

Luxor Technologies’ten alınan verilere göre, terahash/saniye (TH/s) ile ölçülen madenci gelirleri, ayın başında 0,32 dolar civarında zirveye ulaştıktan sonra ayın çoğunda 0,2 ile 0,27 dolar arasında idi.

Ağ ücretleri de arttı

Ağ ücretleri, geçen ay ücretlerle temsil edilen gelirin %9,8’inden küçük bir yüzde artışla Ocak ayında 116 milyon dolar veya toplam gelirin %10’undan fazlasını getirdi. Coin Metrics verilerine göre ücret geliri Ocak 2018’den beri en yüksek seviyesine ulaştı.

Dolar cinsinden ölçülen ücretler Ocak ayında oldukça dalgalıydı ve ortalama işlem maliyetleri Coin Metrics’e göre ay boyunca 5 dolardan 16 doların üzerine çıktı.

Özellikle, toplam gelirin yüzdesi olarak ücretler, Mayıs ayında gerçekleşen üçüncü blok ödül yarılanmasından önce, Nisan ayından bu yana güçlü bir artış eğilimini sürdürüyor. Ücret gelirindeki artışlar, ödül her dört yılda bir azaldıkça ağın güvenliğini sürdürmek için önemli kabul ediliyor.

Guggenheim’ın CIO’su Scott Minerd gibi bazı yatırım uzmanlarının Bitcoin’in fiyatının şu anda çok yüksek olduğu yönündeki çağrılarına rağmen, madenciler güçlü bir gelir aşamasının devam ettiğini düşünüyor. Dünyanın dört bir yanında, BTC madencileri daha fazla madencilik makinesi satın almaya devam ediyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin