featured

Bitcoin madencileri boğa piyasasını iyi değerlendiriyor: Hash rate yeni bir rekor kırdı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasa lideri olan Bitcoin’in hash rate’i, yeni zirvelere dokunarak son yükselişini sürdürdü. BTC,son zamanalarda, olumlu bir duygu uyandıran büyük bir boğa koşusu yaşadı. Bu, daha fazla madencinin Bitcoin ağına bağlanmasına sebep oldu. Böylece hash rate son 48 saat içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 400 EH/s’ye yükseldi.

Hash rate tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Bitcoin hash rate, yılın başından beri sürekli olarak artıyor. Haftanın başlarında, ağ 40 EH/s daha  ekleyerek 350 EH/s ile zirveye ulaşmıştı. Ancak, 23 Mart’ta bu oran yeni yükseklere ulaştı. Mempool’dan alınan verilere göre, 23 Mart ile 24 Mart arasında, Bitcoin hash oranı 400 EH/s’lik değeri ile yeni bir rekor kaydetti.

Bu gelişme iki şeye işaret ediyor: ağın güvenliği arttı ve madenciler, Bitcoin’in uzun vadeli performansına güveniyor. Başlangıcından bu yana ağın ayrılmaz bir parçası olan madenciler, son ralli nedeniyle lider kripto paraya desteklerini göstermeye devam etti.

Bitcoin hash rate

Ek olarak, Bitcoin madenciliğinin zorluğu da rekor seviyeye ulaştı ve şu anda 46.84T’de duruyor. Bu, önceki seviyelerine göre %7,5’lik bir artış gerçekleştiği anlamına geliyor.

Hash rate neden yükseliyor?

Hash rate’in artmasındaki sebep, büyük ölçüde madencileri Bitcoin ağına çeken fiyattaki artıştan kaynaklanıyor. BTC, 2023’te %50’den fazla bir artış yaşadı ve bu haftanın başlarında 28,000 dolara dokundu.

Bu fiyat artışı, madencileri ağa bağlamaya teşvik etti. 2022’deki uzun süreli düşüş piyasasının ardından birkaç madencinin BTC ağından ayrıldığı belirtilmek önemlidir.

Piyasadaki toparlanmayla birlikte madencilerin kârı da arttı. Ancak ideal seviyeden hâlâ uzaklar. Bununla birlikte son veriler, madencilerin ağdan yeniden kazanç sağladıklarını gösteriyor. Bunun en önemli göstergelerinden biri de geçtiğimiz hafta hash rate’in %20’lik bir artış yaşamasıdır.

Madencilerin bilgi işlem makinelerinden daha fazla güç gelmesiyle hash rate yükselmeye devam etti. Bu aynı zamanda Bitcoin ağını da güçlendirmeye yardımcı oluyor.

BTC fiyatı da olumlu duygularla yükselmeye devam ediyor. Birçok analist, piyasa liderinin önümüzdeki haftalarda 30,000 dolara dokunabileceğini düşünüyor.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin