Bitcoin MA değeri kırıldı, peki daha fazla beklenmeli mi?

Bitcoin MA değeri kırıldı, peki daha fazla beklenmeli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Beklenenden daha iyi gelen ABD enflasyon verilerinin ardından, bugünün kripto piyasası yükseliş gördü. Aslında yükseliş dün enflasyon rakamlarıyla başladı. Günlük kapanış rakamlarla beraber iyi şekilde geldi. 

Bitcoin fiyatı %3,44 artışla 17.769,79 USD’ye yükselirken, Ethereum %3,69 artışla 1.318,91 USD’ye ulaştı. En önemlisi Bitcoin MA bölgesini geride bıraktı. Dijital varlık endüstrisi unutulmaz 24 saat gördü. Bu arada yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın akşam geç saatlerde kripto piyasasını yakın vadede yönlendirmesi beklenen hamlesini merakla bekliyor.

Bitcoin fiyat hareketinde ilginç bir an yaşandı. Baskıdan önceki son birkaç saat içinde %5’lik bir ralli yapmayı başardı. Rallinin ardından kritik olarak kabul edilen 50 günlük Hareketli ortalamasının üzerine çıktı. Bitcoin MA değerini kırması yükseliş sinyali olarak algılanabilir.

Bitcoin MA değerini kırarak üzerine yerleşti

Bitcoin’in son 24 saatteki rallisinin nedeni, enflasyonla ilgili oldu. 2022’nin genelinde düşüş ve yükselmeler enflasyon ve faiz denkleminde gerçekleşti. Düşük enflasyon, düşük faizi tetiklerken Bitcoin ve türevlerini olumlu etkiliyor. Ancak yüksek enflasyon faiz hızını artırıyor ve kripto piyasasını strese sokuyor.

Şimdi gözler akşama gelecek olan faiz kararına çevrilmiş durumda. Fed oranları 70 BPS yerine 50 BPS artırırsa, Bitcoin boğaları için daha fazla umut olabilir.

Zincir üstü ölçümler zaten oldukça olumlu görünüyor. Son 24 saat, Bitcoin’in açık pozisyonundaki bir artışla karakterize edildi. Bitcoin MA kırılımı da toplantı öncesi kritik bir eşik oldu.

Balinalar halen temkinli davranıyor

Bitcoin’in aynı ivmeyi koruyup koruyamayacağını belirlemek için balina ve kurumsal talebi iyi okumak gerekiyor. Balina talebi söz konusu olduğunda, bakiyesi 1.000 BTC’den fazla olan adresler de birikmeye başlamadı. Bu, kurumsal ve balina talebi olmadığı için son yükselişin sınırlı olacağının bir işareti olabilir.

Akşam toplantıdan iyi bir karar gelmesi balinaları daha da iştahlandırabilir. Diğer türlü yükseliş sınırlı kalabilir. Sadece olumlu haberler değil aynı zamanda hacim ile beraber bir artış yıl sonuna pozitif yansıyabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin