Eski ABD temsilcisinden çarpıcı Bitcoin ve kripto para yorumu
Popüler kripto analisti: “Bitcoin büyürken, altcoin’ler türbülansa girecek.”

Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor? İşte nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan ayı kripto para ticareti için harika bir ay oldu. Bütün paralar yükseldi. Ama geçen hafta, çoğu kripto para USD karşısında değer kaybetti. Bitcoin dolar karşısında 8.500 dolar seviyelerinden 7.230 dolar seviyelerine kadar düştü.  Bu seviye Bitcoin’in 18 Nisan’dan bu yana on bin bariyeri kırmaya yakın olduğu ve pazar fiyatlarının yükseldiği en düşük nokta. Bitcoin’in piyasa değeri şu an 123 milyar dolar seviyelerinde ve yüzde 39’luk hakimiyetle pastanın en büyük dilimi. Peki Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor? İşte nedenleri.

Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?

Bitcoin ile ilgili korkular Litecoin (LTC) veya Ripple (XRP) gibi diğer tüm ana kripto paralarında olduğu gibi aynı. Ripple, son yirmi dört saatte %4, son haftada %13 oranında düştü ve şu an 0,58 dolar seviyesinde. Litecoin, son yirmi dört saatte %3,15, son haftada %15,29 oranında değer  kaybettiği için Ripple ile benzer bir durumda bulunuyor. Litecoin yazım sırasında, 114 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Birkaç hafta önce yapılan Consensus 2018 konferansının henüz gerçekleşmemiş bir piyasa dönüşü başlatması bekleniyordu. Analistler ve yatırımcılar, Bitcoin ve diğer kripto paraların yeni tarihsel değerlere ulaştığını gösteren bir pazar rallisini öngörüyordu. Projeksiyonlar, çalışmalar ve analizler bu görüşle hemfikirdi. Analistlere göre, bu nedenle yatırımcılar şu andaki fiyat düşüşlerinden dolayı endişelenmemeli. Ancak finansal piyasalar hiçbir zaman rasyonalite tarafından yönlendirilmez. Görünüşe göre, rüzgar tekrar değişene kadar beklememiz gerekecek. Mevcut durumda bile, Litecoin, Ripple ve Bitcoin hakkında iyimser kalmak için iyi nedenler var.

Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?
Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?

Bitcoin (BTC): Kalıcılığın gücünü gösteren kripto para

Bitcoin’in adı vardır. Şimdiye kadarki ilk kripto para birimi ve daha büyük bir statü, değer ve talep tutan bir kripto para olmaya devam ediyor. Hükumetler ve gözlemciler tarafından eleştirildi. Kripto dünyasının en çok skandallarının merkezinde yer alan kripto para. Transfer ücretleri çok pahalı hale geliyor. Ancak tüm bunları dikkate aldığınızda bile Bitcoin hala Bitcoin.  Diğer kripto paralar, en azından bir noktaya kadar varlığını Bitcoin’e borçlu ve Bitcoin piyasada en güvenli seçenek olmaya devam ediyor.

Ödemeler ve değerlerin depolanması için kullanabilirliğin yanı sıra, Bitcoin inanılmaz esneklik gösterdi. Her zaman değerini geri kazandı. Bu yüzden Wall Street bu kripto parayla ilgilenmeye başladı. Eğer kripto paralar için kıyamet bugün gerçekleşecek olsa, Bitcoin’in ayakta kalma şansı yüzde doksan. Bitcoin, kripto pazarı olduğu sürece hayatta kalacak bir para birimi. 

Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?
Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?

Litecoin (LTC):  Sessizce ama sürekli büyüyen kripto para

Litecoin, gezegenin her yerinde gittikçe artan bir şekilde kabul edilmesine izin veren bir çeşit çekicilik barındırıyor. Bitcoin zenginliği depolamanın bir yolu haline geldikçe, Litecoin dünya çapında bir perakende ödeme para birimi haline geliyor. Daha fazla işletme bunu bir ödeme seçeneği olarak kabul ettikçe ve daha fazla kişi mal ve hizmet satın almak için kullandıkça, Litecoin’in talep ve değeri artırabilir.

Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?
Bitcoin, Litecoin ve Ripple neden takdiri hak ediyor?

Ripple’ın XRP’si:  Ortaklıklarla kendini gösteren kripto para

Bu yazıda sözü edilen üç kripto paradan biri olan Ripple, en zor zamana sahip olanı. Ripple’ı bir menkul kıymet olup olmadığı konusundaki  dava ve tartışmalar hala devam ediyor. Ayrıca bu dava tüm kripto para sektörünü etkileyebilir.  Ancak gerçek şu ki bu durumda bile, Ripple dünyadaki en az yetmiş beş bankanın artık uluslararası işlemlerini yapmak için kullandığı, gerçek dünyada pratik değere sahip olduğunu kanıtlayan tek kripto para birimi. Ripple’ın teknolojisi ve Ripple’ın kripto parası nedeniyle finans dünyasının kökten değişeceği açık.

Ripple’ın xRapid’i finans sektöründeki birçok büyük oyuncu arasında kabul görüyor (Western Union bunlardan biri). Ripple, uluslararası ödemeleri daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenilir hale getirebileceğini gösteriyor. Bu XRP’yi gerçek dünyada sağlamlaştırıyor. Bunun için Ripple’a talep var ve Ripple’ın teknolojine müşterilerin ihtiyacı var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Globalcoinreport

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin