Bitcoin Lightning Network’ünden yeni bir rekor: 10 bin geçildi!
Bitcoin Lightning Network’ünden yeni bir rekor: 10 bin geçildi!

Bitcoin Lightning Network’ünden yeni bir rekor: 10 bin geçildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lightning Network (LN), ilk kez 10.000’i geçen node sayısıyla yeni bir hedefe ulaştı. Buna rağmen, ağ kapasitesi son 30 günde %2,43 düştü.

Lightning Network genişlemeye devam ediyor

1ml, LN’de çalışan 10.003 node olduğunu bildiriyor. Aynı zamanda, kanal sayısı 36.249 ve aktif kanalları olan node’ler 5.976’dır. Lightning Network Bitcoin en ölçeklenebilirlik sorunları için nihai çözümdür. Gelecekte konuşlandırılmaya hazır olduğunda, kullanıcıların BTC ödemelerini hızlı ve ucuz bir şekilde göndermesi ve alması mümkün olacak. Bu ikinci katman ölçekleme çözümü, günlük işlemlerde ana Blockchain ağını kullanmaktan kaçınmak için oluşturultu. LN’nin temel faydalarından biri, mikro ödemeleri gönderme imkanıdır.

Bitcoin, bir ödeme göndermenin aktarılan fonlardan çok daha pahalı olabileceği 2017 yılında yeniden ölçeklendirme sorunları yaşadı. Bu, Bitcoin’in bloklarının dolması nedeniyle gerçekleşti ve bu, ağın tüm performansını etkiledi. Madenciler, işlemlerini daha küçük ücretlerle yapmak yerine en yüksek ücretlerle işleme koyuyorlardı. LN kapasitesi de bu yılın Mart ayında 1.000 BTC’yi aşarak en yüksek değerine ulaştı. Günümüzde ağ kapasitesi 828 BTC veya 6,54 milyon dolar. Bununla birlikte, her bir LN işlemi genellikle az miktarda para içerirken, ana Bitcoin ağı daha büyük işlemler için kullanılır.

Bitcoin ölçeklenebilirliğini iyileştirme

Lightning Network’ün, Bitcoin’in ölçeklenebilirliğini geliştirmek için şu anda geliştirilmekte olan tek proje olmadığını belirtmekte fayda var. Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunlarını hafifletmesine yardımcı olmak için topluluk, her işlemin boyutunu azaltmaya yardımcı olan bir ölçeklendirme çözümü olan SegWit’i uygulamaya karar verdi. Bu şekilde, tüm ağ tıkanmadan önce çok sayıda işlemi işleyebilir.

SegWit uygulamasıyla Bitcoin işlemlerinin sayısı da son birkaç gün içinde yeni seviyelere ulaştı. Günümüzde, Bitcoin’de gönderilen ödemenin %50’den fazlası SegWit adreslerini içeriyor. Birçok kişi ve meraklı, LN’nin şu anda hızlı bir şekilde geliştirilmediğinden şikayetçi. Bu ölçekleme çözümü geçmişte birçok kez tartışıldı. Bu ölçekleme çözümünü onaylamayan Bitcoin destekçileri, en popüler dijital varlığa önderlik etti ve Bitcoin ağını zincir içi çözümler yoluyla ölçeklendirmeyi amaçlayan Bitcoin Cash’i (BCH) oluşturdu.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin