Lightning Network üzerinden Bitcoin satın almada yeni dönem
Lightning Network üzerinden Bitcoin satın almada yeni dönem

Bitcoin Lightning Network geliştiricileri, ağdaki güvenlik açıklarını kabul etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayı öncesinde, Bitcoin Lightning Network ’ün Avustralya’lı kodlayıcısı Rusty Russell, kullanıcıları Lightning projelerinde güvenlik sorunları konusunda uyarmıştı; Daha sonra ağın node operatörlerini yazılımlarını güncellemelerini istedi.

Son bir güncellemede, Bitcoin Lightning Network’un geliştiricileri, söz konusu güvenlik açıklarının varlığını kabul etti. Lightning Network geliştirme firması ACINQ, Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Kullanımda olan güvenlik açığı olaylarını onayladık. Lütfen para kaybı riskini önlemek için derhal kullandığını sürümü yükseltin.

Lightning Labs CTO’su Olaoluwa Osuntokun da Twitter üzerinden bir bilgilendirme yaptı. Osuntokun, Linux Vakfı’nın Ortak Güvenlik Açıkları ve Etkilenmelerden [CVE] yararlanıldığını doğruladı.

Lightning Network, daha hızlı işlem yapılmasını sağlayan ve bir kripto para biriminin blok zincirinde çalışan ikinci bir katman ödeme protokolü olarak işlev görür. Lightning Labs, kullanıcılarını Twitter üzerinden uyardı ve ağa daha fazla fon aktarmamalarını istedi:

İnsanların fon kaybını azaltmak için ilk aşamada bilgilendirme yapabilmek son derece önemli. Hatalar olacak. Lightning’e kaybetmek istediğinizden daha fazla para koymayın!

Kullanıcıların Lightning Network sürümlerini yükseltmeleri gerekir ve etkilenen sürümler, LND nodeleri sürüm 0.7 ve altı, c-lightning nodeleri sürüm 0.7 ve altı ve eclair düğümleri sürüm 0.3 ve altıdır.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin