Bitcoin, kurumsal talepte artışla birlikte bu seviyeyi gözüne kestirdi
Bitcoin, kurumsal talepte artışla birlikte bu seviyeyi gözüne kestirdi

Bitcoin, kurumsal talepte artışla birlikte bu seviyeyi gözüne kestirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kurumlar, boğa piyasasına yakıt ekleyerek daha fazla Bitcoin almaya devam ediyor.

Bir ay süren konsolidasyon döneminin ardından, Bitcoin’in arkasındaki satın alma baskısı nihayet fiyatlara yansıtılıyor. Amiral gemisi kripto para birimi, önemli bir direnç seviyesini aşarak 70.000 dolara yükselme aşamasında

Kurumsal talep patlaması

Bloomberg’e göre, Tesla’nın servetinin bir kısmını BTC’ye tahsis etme kararı, birçok kurumu davayı takip etmeye teşvik eden bir “dönüm noktası” oldu. Kriptolarla ilgili anlatı, “Bitcoin’in küresel referans dijital varlık olma potansiyelini kaçırma risklerine” doğru kaymış durumda.

Bu şanslar göz önüne alındığında Bitcoin talebi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Çin’den ABD’ye, kurumlar öncü kripto para biriminden bir parça almak için acele ediyor.

Yalnızca geçen hafta, Çinli teknoloji şirketi Meitu, toplamda yaklaşık 10 milyon dolar değerinde yaklaşık 175 BTC topladı, iş analitiği firması MicroStrategy ise ortalama 59.339 dolar fiyatla yaklaşık 253 BTC aldı.

Aynı doğrultuda Grayscale, 1 milyar dolarlık Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın alarak toplam varlıklarını 46.10 milyar dolara yükseltti.

Bitcoin’in spot piyasasının büyümesi ve kademeli olarak olgunlaşması, türev piyasalarında artan bir ilgi yaratıyor.

JP Morgan, BTC ve ilgili türev ürünlere yönelik artan talebin, ABD’de “girişteki birçok engeli azaltabilecek ve varlık sınıfına yeni potansiyel talep getirebilecek” bir Bitcoin ETF başlatmayı ideal hale getirdiğini savunuyor.

Bitcoin yeni tüm zamanların en yüksek seviyesini hedefliyor

Bitcoin’in arkasındaki satın alma baskısı geçen hafta önemli ölçüde artarken, fiyatı son 24 saat içinde önemli bir direnç seviyesinden geçti.

BTC, 4 saatlik grafiğinde geçen ay içinde gelişen ters bir baş-omuz oluşumundan çıkmayı başardı. Desenin boyun çizgisi ile başı arasındaki mesafe, Bitcoin’in yaklaşık %15 artarak %141,1 veya %161,8 Fibonacci geri çekilme seviyesine doğru yükselebileceğini gösteriyor.

Bu kritik ilgi alanları sırasıyla 67.450 $ ve 70.330 $ seviyelerinde yer alıyor.

Bitcoin US dollar price chart

İyimser görünümün doğrulanması için, Bitcoin’in ters baş-omuz boyun çizgisinin üzerinde 59.300 $’dan işlem yapmaya devam etmesi gerekiyor. Bu fiyat engelinin altındaki ani düşüş dürtüsü yatırımcılar arasında paniği tetikleyerek fiyatların %38,2 veya %23,6 Fibonacci geri çekilme seviyesine çekilmesine neden olabilir.

Bu destek seviyeleri sırasıyla 54.570 $ ve 52.960 $ seviyelerinde bulunuyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin