Bitcoin, küresel piyasada düşerken Türkiye'de yükseliyor

Bitcoin, küresel piyasada düşerken Türkiye’de yükseliyor! İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Küresel olarak, önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in (BTC), fiyattaki sürekli düşüşün ardından ayı piyasasının altında kaldığı söylenebilir. Yazının yazıldığı sırada BTC, son 24 saatte yaklaşık yüzde beş düşüşle CoinMarketCap’te 45.887 dolardan işlem görüyordu. Ancak Türkiye’deki yatırımcılar bu mevcut piyasa durumunun tamamen farklı bir yanını görüyor.

Türkiye’deki birçok insan, ülkenin itibari para birimi olan liranın düşen değerine karşı korunmak için kripto para birimine yöneldiğinden, BTC şu anda Türkiye pazarında hızla yükseliyor. Yazma sırasında BTC, Trading View’de 772.913 Liradan işlem görüyordu. Yaklaşık iki saat önce BTC 795.012 liraya kadar yükseldi.

Bitcoin fiyatı
BTC/TL

Bitcoin dünyada düşerken neden Türkiye’de yükseliyor?

Ülke ekonomik krizle mücadele ederken, liranın piyasa değeri birkaç gündür düşüyor. Para birimi bir gün içinde ABD doları karşısında değerinin önemli bir yüzdesini kaybetti ve durum daha uzun süre devam ederse Türkiye’nin güçlü bir enflasyon dalgasıyla karşı karşıya kalmasından korkuluyor. Sonuç olarak birçok vatandaş, liranın düşen değerine karşı korunmak amacıyla giderek daha fazla Bitcoin satın alıyor.

Kasım ayında MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Türkiye’deki ekonomik kriz hakkında yorum yaparak Bitcoin’in Türk halkının umudu olduğunu söyledi. Saylor, “Para birimi Mart ayından bu yana değerinin üçte birini kaybetti ve art arda dokuz yıl geriledi. TL’den USD’ye dönüşüm sadece çöküşü yavaşlatacak, BTC’nin benimsenmesi ise zararı tersine çevirecek ve ekonomiyi canlandıracak” dedi.

Bitcoin enflasyona karşı güvenli liman

Birçok kişi, Bitcoin’in daha iyi bir enflasyon riskinden korunma varlığı olduğu fikrini memnuniyetle karşılıyor ve bu, kripto para biriminin hem perakende hem de kurumsal yatırımcıları çeken ana nedenlerden biri olduğu tartışılmaz. Türkiye’de durum sakinleşene kadar, Venezüella, Arjantin gibi enflasyonla mücadele eden diğer ülkelerde olduğu gibi, ülkedeki ticaret hacmi önemli ölçüde artmaya devam edebilir.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin