Bitcoin dakikalar içinde 3000 doları sildi – işte ayrıntılar
Bitcoin dakikalar içinde 3000 doları sildi – işte ayrıntılar

Bitcoin kümülatif transfer değeri 3,5 trilyon doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinmetrics’in son verileri, Bitcoin kümülatif transfer değerinin 3,5 trilyonu aştığını gösteriyor. Daha fazla kişi kripto para birimine ilgi gösterdikçe, tek bir günde işlenen bitcoin sayısı 2021’in başında en yüksek değerine ulaştı.

Geçen Yılki Bitcoin Boğa Koşusu

Aralık 2020’de, bitcoin yaklaşık 330.000 günlük işlem gerçekleştirdi ve Ocak 2021’in başında yaklaşık 400.000’e ulaştı. Aynı anda diğer kripto para birimlerinin işlemlerinden daha büyük ancak rakipleri Ethereum’dan önemli ölçüde daha az: Ethereum günde 1.1 milyondan fazla kez işleniyor.

Son aylarda, yatırımcılar kripto para satın almak için yarışırken Bitcoin neredeyse 60.000 $’a yükseldi. Geçtiğimiz yıl yüksek kripto benimseme oranı nedeniyle Bitcoin, özellikle biriken transfer değeri önemli ölçüde arttı.

Geçen ay dolaşımda olan 18,6 milyon Bitcoin tokenının toplam değeri ilk kez 1 trilyon dolara ulaştı. Bu seviyeye bakıldığında 2021’de başladığı 500 milyar doları ikiye katladı ve 2017’nin sonundaki zirvesinin çok ötesine geçti.

Bazı yüksek profilli yatırımcılar, koronavirüs kaynaklı kilitlenmelerin ardından rekor hükümet baskısının bir sonucu olarak, Bitcoin’in kendilerini enflasyona karşı korumaya yardımcı olduğunu belirtiyorlar. Dünyanın merkez bankaları, harcamaları artırmak için faiz oranlarını sıfıra yakın tutma sözü verdi.

Yıllar İçinde Bitcoin’e İlgi Arttı

PayPal’ın haberleri, kripto para birimlerinin alınıp satılmasına izin verdi ve MicroStrategy, Bitcoin’e yatırım yapacaklarını ve bunu başlıca rezervasyon varlıkları haline getireceklerini duyurdu ve Bitcoin’e olan ilgiyi ateşledi.

Square’in Bitcoin duyurusu, şirketin Ekim ayında 50 milyon dolarlık Bitcoin satın almasıyla kripto para birimlerinin benimsenmesi yolunda önemli bir adım oldu. Diğer kurumlar Bitcoin kalabalığına katıldı ve Fintech grubu Mode, hazine yatırım stratejisinin bir parçası olarak Birleşik Krallık’ta büyük miktarda Bitcoin satın alan ilk halka açık şirket oldu.

Kurumların yanı sıra, önde gelen geleneksel işletme emektarları da Bitcoin’e bakmaya başladı, milyarder hedge fonu yöneticisi Paul Tudor Jones bu yılın başlarında dijital varlığın savunuculuğunu yaptı ve son zamanlarda dijital para biriminin önümüzdeki 20 yıl içinde çok popüler bir emtia olacağını söyledi.

btcmanager


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin