Bitcoin krizde ama daha çok saldırı altındaki bir para birimine benziyor
Bitcoin krizde ama daha çok saldırı altındaki bir para birimine benziyor

Bitcoin krizde! Sanki saldırı altındaki bir para birimine benziyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin krizde ama onu asla ölü olarak ilan edemezsiniz. Teorik olarak sınırsız ve kanunsuz bir elektronik para birimi fikri her zaman bir yerde yaşayacak. Ancak fiyatı bir yıldan kısa bir sürede yüzde 80 oranında düşerek, yaklaşık 700 milyar doları kripto para piyasasında sildi.

Bitcoin buradan nereye gidiyor? 

Bitcoin krizde buradan nereye gidiyor? Gerçek inananlar, dot-com hisse senetleri veya emlak gibi geçmiş varlık balonlarının basit bir tekrarı üzerine bahis yapıyorlar. Bu argüman üzerinde her şey için bir fiyat, hatta içsel değeri olmayan niş varlıkları var. Belki Bitcoin 3.700 doların üzerinde olmalı.

Ancak, kripto paranın yılın başından beri olan davranışı sadece bir balon patlaması gibi görünmüyor; saldırı altındaki bir para birimine benziyor. Fiyat çöküşünün çoğu Aralık ve Şubat ayları arasında gerçekleşti ve neredeyse 19.000 dolardan yaklaşık 7.000 dolara düştü. Bu aya kadar fiyat 6.000 dolar ila 7000 dolar aralığında kırılmaz görünüyordu.

Bitcoin krizde ama daha çok saldırı altındaki bir para birimine benziyor

Bitcoin’in 6.000 dolar ila 7000 dolar aralığındaki kalıcılığı, saldırı altındaki para birimini anımsatıyor.  Geçmişte merkez bankalarının paralarını ağır satış baskısı karşısında nasıl koruduklarını ve fiyat seviyesini veya menzilini korumak için finansal rezervlerini nasıl kullandıklarını anımsatıyor. Acımasız bir dizi yumruk alan bir boksör gibi, acıya dayanacak başka kaynak yoksa, bir nakavt olur. Rus merkez bankasının 1998’de rubleyi savunmak için yaptığı mücadeleyi ya da İngiltere Bankası‘nın 1992’de sterlini savunma çabasını düşünün. Her iki durumda da paralar sarılıp, sonra kırıldı.

Bitfinex, Tether (USDT) satablecoin’in primini yükseltmek istiyor

Bitcoin’deki yoğun satışlar Tether kaynaklı mı?

Merkez bankası olmayan Bitcoin’de bu tür bir hareketin yorumu, yatırımlarını korumak için birbirine sıkı sıkıya bağlı bir topluluk oluşturacak. 2014 yılında Bitcoin, daha önceki bir post-bubble hangoverdan geçerken, 30.000 Bitcoin için büyük bir satış siparişi, piyasa fiyatı 350 dolar olan bir zaman zarfında, 300 dolarlık bir fiyat limitiyle piyasadaki jitterlere neden oldu. Ancak kripto hayranları, satışları absorbe etmek için bir araya gelerek, “ayı balina” satıcısının öldürülmesini ölümsüzleştiren konsept sanatı bile yaptılar.

Fiyatını etkileyecek kaynaklara olan inanç savnucularının büyük madencilik operasyonları gibi büyük, merkezi aktörlerin ya da taahhütlü bir teknoloji topluluğunun değil, adlarına 10 milyon dolardan fazla Bitcoin’in bulunduğu 500 kişilik adreslerin olma olasılığı daha yüksek. Bitcoin’de yoğun satış yapmak için merkez bankası tipi ateş gücüne sahip bir şirket arıyorsanız, hedge fon GLG Partners’ın eski danışmanı ve Global Macro Investor’un yazarı Raoul Pal’a göre, Tether’dan başka bir yere bakmayın.

Bitcoin krizde! Ancak bu yıl Bitcoin için bir ayı piyasasından daha fazlası olacak

Tether token’leri, ABD doları gibi sabit bir para birimiyle bire bir olarak desteklendiğini iddia ediyor. Bu da, kripto borsalarında sanal para birimi cinsinden fiyat dalgalanmasına karşı savunmasız olan dolarlar için basit bir vekil olarak işlem yapılabildiği ve kullanılabileceği anlamına geliyor.

Yine de uzun süredir şüphe duyuluyor. Büyük dalgalarda yaratılan Tether’lar, Bitcoin’in fiyatını yapay olarak desteklemek için kullanılıyor. Haziran ayında yapılan bir araştırma makalesinde, yeni çıkarılan Tether’ların, Bitcoin fiyatlarının düştüğü ve düşüşün durdurulmasına yardım edildiği zaman piyasaya çıktığı görülüyor. ABD Adalet Bakanlığı son zamanlarda bir soruşturma başlattı.

Raoul Pal, Bitcoin’in fiyat hareketlerini 6.000 dolar seviyesine düşmeden önce işaretledi. Bu savunma ihlal edilmişse ve düzenleyicilerin incelemeleri fiyat manipülasyonunun kanıtlarını ortaya çıkarırsa, bu yılki seçim, sadece döngüsel bir ayı piyasasından daha fazlası olacak. Bu nedenle sıçramalara dikkat edin.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin