Bitcoin, kritik destek seviyesine yaklaşırken tersine dönmeye hazır mı?
Bitcoin, kritik destek seviyesine yaklaşırken tersine dönmeye hazır mı?

Bitcoin, kritik destek seviyesine yaklaşırken tersine dönmeye hazır mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) sahipleri için son birkaç hafta zorlu geçti, ancak devam eden düşüş momentumunun sona yaklaştığına dair artan bir inanç var. Spekülasyonlar, Bitcoin’in yakın zamanda kayda değer bir geri dönüş yapabileceği ve hatta ABD borç tavanı krizi ortasında bile 26.000 dolarlık yakın destek seviyesinden toparlanabileceği yönünde artıyor.

BTC tersine dönmeye hazır mı?

Bitcoin fiyatı, 12 Mayıs’ta agresif bir şekilde dönüş yaptığı güçlü destek seviyesi olan 26.000 doların üstünde işlem görüyor. İlk işaretler, benzer bir senaryonun burada da mümkün olabileceğini gösteriyor. Dahası, Bitcoin, bir kripto paranın uzun vadeli eğilimini belirlemek için yaygın olarak kullanılan 200 günlük hareketli ortalamanın oldukça üzerinde işlem görüyor.

Bitcoin haftalık zaman diliminde net yüksekler ve düşükler oluşturuyor, bu da piyasanın hâlâ yükselişe duyarlı olduğunu gösteriyor. CoinGlass verilerine göre, Uzun/Kısa oranı çoğu borsada artık boğa lehine eğilim gösterirken, 24 saatlik kısa pozisyon hacmi %43’ten fazla düşmüş durumda.

Bu faktörler, Bitcoin’in toparlanma için hazırlandığı teorisini destekliyor ve muhtemel bir direnç bölgesi olan 29.500 dolar civarında bir bağlantı noktası olabileceğini gösteriyor. Eğer bu senaryo gerçekleşirse, bugünkü fiyattan %11,50’lik bir artışa denk gelir. Birçok yatırımcı, ABD borç krizinin ortasında bile bu olasılığa artık inanıyor.

ABD temerrüdü, geleneksel finansal piyasalar için bir felaket olabilir, ancak birçok kripto uzmanı, kripto para birimleri gibi varlıklar üzerindeki etkisinin daha az şiddetli olabileceğini savunuyor. Bunun nedeni, yatırımcıların bir temerrüt durumunda ABD ekonomisiyle doğrudan bağlantılı olmayan varlıklara yönelebileceği ve kripto para birimlerine olan talebin artabileceğidir.

Sonuç olarak, mevcut teknik analiz ve daha geniş makroekonomik faktörlerin birleşmesiyle Bitcoin’in toparlanma potansiyeli giderek daha olası görünüyor ve önümüzdeki haftalarda güçlü bir ralli için zemin hazırlıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin