Visa kripto para ödemelerine izin verecek: Reuters
Visa kripto para ödemelerine izin verecek: Reuters

Bitcoin kredi kartlarının sonunu getirebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi’den sonra, “kurumsal yatırımcılar” muhtemelen kripto piyasasının yeni moda sözcüğü oldu. Özellikle de MicroStrategy ve Square gibi… Popüler Amerikalı bilgisayar bilimcisi Paul Graham, bu konuyu ele aldı ve “Bitcoin kredi kartlarını öldürebilir mi?” sorusunu değerlendirdi.

Muhtemel gelecek senaryosu: Kredi kartı şirketleri, işlemleri kimin için işleyecekleri konusunda giderek daha seçici hale geliyor ve bu, genel halkı işlemlerde kripto para birimi kullanmaya yönlendiren ve sonuçta kredi kartlarını öldüren şey haline gelecek.

Bitcoin kredi kartlarının sonunu getirebilir mi?

Peki bu mümkün mü? Bitcoin, gerçeğe uygun değerinin iki katından fazla fiyatlandırılmasına rağmen, kurumlar satın alıyor. PayPal ve VISA gibi kripto para birimlerine olan ilginin artması da bu spekülasyona yol açtı. BlockSpring’in kurucu ortağı @pavtalk, kredi kartları hakkında da yorum yaptı:

Benim iddiam:

Adım 1: Tüketici hacmi oluşturmak için mevcut ağlarla geriye dönük uyumlu kripto kartları. Ödüllerde farklılaşacaklar.

Adım 2: FBO Venmo/Cash’e benzer, ancak kripto ile zincir dışı doğrudan, anında P2P ödemeleri için yerleşik satıcılar.

Adım 3: Zincir üzerinde doğrudan P2P ödemeleri.

Ancak bu durumda en büyük zorluk, Bitcoin banka kartlarında pek olası olmayan bir şey olan kayıp veya hırsızlık olduğunda “ters ibraz garantisi”. Ek olarak BTC2nin hızla artan popülaritesi ve alternatif ödemelerin artması nedeniyle, merkezsizlik veya açık bankacılığın, kredi kartı şirketleri dahil olmak üzere geleneksel bankacılık sisteminin ve ödeme sağlayıcılarının yerini alması tamamen mümkün.

DeFi ve CBDC’ler önemli alternatifler sağlayabilir

DeFi ekosisteminde kredi hizmetleri sunan birkaç proje ve token var. Kredi kartı şirketleri, işlemsel değeri metalaştıran açık bankacılık API’leriyle birlikte, alakalı ve tercihli kalmak için, CBDC’nin yolunu açan bir ekosistem yaratabilir. Bankaların ve ödeme sağlayıcılarının Bitcoinleşmesinin bir başka ilginç sonucu da Borç Verme Protokollerinin ortaya çıkması olabilir.

Mastercard’ın geçen yıl Blockchain dijital kimlik ittifakına katılması gibi, daha fazla kredi kartı şirketi dijital kimlik işine ve kriptodaki kredi protokolü alanına girebilir ve bu da riski azaltmak için kimlik hizmetlerinden yararlanabilir. Eğer bu yaşanırsa bu alanda tamamen yeni bir kredi ürünleri ve protokolleri dizisinin yolunu açabilir.

Kurum ve banka katılımının Bitcoin’e olan ilgiye uzun vadede yükseliş sağlaması bekleniyor. Bununla birlikte kısa vadede fiyat, zincir analizine bağlı olarak daha fazla düzelebilir. 

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin