Dikkat! Bitcoin korku endeksi, yeniden “aşırı” seviyeye geldi

Bitcoin korku endeksi: Aşırı korku alım için yeterli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının son zamanlardaki düşüşüyle birlikte yatırımcılar piyasadan daha fazla korkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Bitcoin korku endeksi daha iyiyken Nisan’ın ikinci haftasında yeniden geriledi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi, kripto para kullanıcıları için inanılmaz derecede korkutucu bir zaman olduğunu gösteriyor. Dijital varlıkların fiyatlarının düşmeye devam ettiği bu gibi zamanlarda, yatırımcıların daha temkinli olması bekleniyor. Bununla birlikte, bu sefer piyasa, yakın zamanda ortaya çıkma belirtisi olmadan hızla “Aşırı Korku” bölgesine gitti.

Nisan başında, Bitcoin ve Ethereum gibi en iyi kripto para birimleri, sonunda piyasanın geri kalanını yıkayacak bir toparlanma eğilimine başlamıştı. Fiyatlar yükseldikçe, piyasaya yeniden akın eden yatırımcılar arasındaki olumlu hava da yükseldi. Ancak kısa bir süre sonra piyasa, boğa rallisiyle gelen önemli düzeltme trendlerinden birine başladı. Şimdi yatırımcılar daha fazla aşağı yönlü risk almak yerine geri çekilmeyi seçti.

Bitcoin korku endeksi, yatırımcıları aşırı korkutuyor

Korku ve Açgözlülük Endeksi, piyasanın her iki tarafından da tarafsız bir duyarlılıkla sona eren geçen haftadan bu yana aşağı doğru kayan bir ölçekte olduğunu gösteriyor. Salı günü, piyasanın aşırı korkuya kapılması ve 20 puanlık düşük bir puana yol açması nedeniyle, başlı başına daha kötü olduğunu kanıtladı.

Şimdi, Çarşamba günü 25 puanla biten Salı gününden daha iyi başlasa da, yine de kısa vadede iyi haberler anlamına gelmiyor. Yatırımcılar piyasadan korktuklarında, daha fazlasını kaybetme korkusuyla piyasaya para yatırmama eğilimindedirler. 

Korku kripto için iyi mi?

Piyasanın kripto para birimlerine karşı nasıl hissettiğine gelince, bu genellikle kişisel bir bakış açısı meselesi olabilir. Korku doluyken piyasadan uzak durmanın en iyi olduğuna inanılır. Ancak fiyatlar toparlanmaya başladığında yatırım yapmaya inananlar var. Bunun tam tersine inananlar da var.

Bitcoin korku endeksi “aşırı korku” seviyesinde olduğunda profesyonel yatırımcılar ise varlık almaya daha hevesli oluyor. Ancak sadece Bitcoin korku endeksine bakarak hareket edilemez. Şu an 40 bin doların üzerinde Bitcoin olsa da endeksi aşırı korku sinyali veriyor. 38 bin doların altında olduğunda da aşırı korku daha çok kendini belli eder. İşte tam bu noktalarda profesyonel yatırımcılar satış yapanlara karşın alımlarını kuvvetlendiriyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin