Dev yatırım fonu yöneticisi müjdeyi verdi!
Dev yatırım fonu yöneticisi müjdeyi verdi! "Rezervlerimiz artık Bitcoin'de..."

Bitcoin konsolidasyonu sona mı yaklaşıyor? Zincir üzerindeki veriler bu yüksek seviyeyi gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen Cuma Elon Musk pompasının ardından, Bitcoin fiyatı hafta sonu boyunca daha derin bir konsolidasyonda kaldı. Geçtiğimiz iki gün içinde BTC fiyatı 32.200 ila 34.800 USD aralığında işlem gördü. Yazım sırasında, Bitcoin 34.500 $ seviyesinde zorlanıyordu.

Bitcoin’in zincir üzerindeki verileri bir yükseliş senaryosu çiziyor

Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.000 $ ‘a (08 Ocak’ta) ulaştıktan sonraki 24. günde, Bitcoin fiyatı böylece bir konsolidasyon aşamasında kalıyor. Bunun yeni bir ayı piyasasının başlangıcı değil, sadece bir konsolidasyon olduğu iddiaları güçlü.

Veri analitiği firması Glassnode’un CTO’su Rafael Schultze-Kraft, geçtiğimiz ay en büyük ikinci stabilcoin olan USD Coin (USDC) ‘nin kripto para borsalarına “büyük” girişlerini kaydetti. Schultze-Kraft, bu sermayenin kenarda beklediğini ve doğru an geldiğinde Bitcoin’e yatırılacağını iddia ediyor:

Bu yıl borsalara büyük miktarda USDC girişi. Kenarda bekleyen bir sürü barut. Ben hazırım. #Bitcoin

glassnode usdc

CryptoQuant, Cuma günü erken saatlerde dünya çapındaki tüm borsalardaki stabil coin varlıklarının bir kez daha tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek bu analizi doğruladı. Tether (USDT) hala % 42,6 ile pastada en yüksek yüzdeye sahipken, onu % 24,3 ile Binance USD (BUSD) ve % 21,1 ile USDC izliyor.

all stablecoins

Yeni fiyat 56.000 dolar mı?

Ancak On-Chain analisti Willy Woo’nun ortaya çıkardığı gibi, “2021’de boğa piyasasında büyük bir konsolidasyon” öngören sadece stabil coin tasarrufları değil. Birkaç çizelge de tezi destekliyor. Woo’nun belirttiği ilk gösterge SOPR (Harcanan Çıktı Kar Oranı) göstergesidir.

Bu, toplam piyasa kârı ve zararı için bir vekil görevi görür ve satın alma fiyatı ile satış fiyatı arasındaki farkla ölçülen taşınan Bitcoin’in kâr oranını temsil eder. 1’den büyük bir SOPR değeri, ortalama olarak insanların kârla satış yaptığı anlamına gelir. SOPR değeri 1’den küçükse, bu, insanların zararla satacağı anlamına gelir.

Woo’nun analiz ettiği gibi, değer şu anda 1.0’ın biraz üzerinde:

1.0 satırına çarptı, bu da tamamen sıfırladığımız anlamına geliyor. Daha düşük seviyeye inmek için yatırımcıların zararına satış yapmasını görmemiz gerekir. Bu, bir ayı aşamasına ihtiyaç duyar (bu, mevcut kurulumda gündemde DEĞİL) […] Daha uzun zaman aralığında (1 haftalık SOPR). Tam bir sıfırlamaya oldukça yakın, Elon bir nevi mahvetti, bizi erken sektirdi.

bitcoin sopr

Zincir üzerindeki RSI ayrıca konsolidasyon aşamasının bir sonuna işaret ediyor. Boğa piyasasının bu aşaması için daha düşük aralıkta ve “tam bir sıfırlamaya oldukça yakın”. Böylece, piyasa artık aşırı ısınmıyor.

bitcoin onchain rsi

Konsolidasyon aşamasının sona erdiğinin bir başka göstergesi de her gün eklenen “çok sayıda yeni Bitcoin kullanıcısı”. Woo’nun bulduğu gibi, konsolidasyon sırasında bile, günlük yeni kullanıcı sayısı bu boğa piyasasında diğer herhangi bir zamandan daha fazla.

Bitcoin net büyümesi

bitcoin net growth

Ek olarak, alıcılar şu anda son derece güçlü HOLDer’lar. Bitcoin arz değişim tablosu, Bitcoin pazarının büyük bir arz şokuna doğru ilerlediğini gösteriyor. Grafikte KIRMIZI’ya hareket eden BTC, HODLing eğilimini açıkça gösteriyor. Woo şu sonuca varıyor:

Mevcut sermaye akışlarının gelmesiyle, konsolidasyon tabanının günlük kapanışlarda 29.000 $ olması bekleniyor (siyah kuğu olayının altında), üst sınır 56.000 $ (ancak her gün hızla yükseliyor).

Bitcoin supply change

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin