ABD'de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığının suçu bu kişi tarafından kabul edildi
ABD'de 90 milyon dolarlık kripto fonu dolandırıcılığının suçu bu kişi tarafından kabul edildi

Bitcoin komisyoncusu yaptığı planla 3 yıl hapis cezası aldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Singapurlu bir adam, Bitcoin satın almak için 365.000 S $ (267.097 ABD $) nakit hırsızlığına karıştığı için ciddi bir ceza aldı.

Cuma günü The Strait Times gazetesinin haberine göre, 29 yaşındaki Jaromel Gee Ming Li, Perşembe günü üç yıl hapse mahkum edildi.

Gee, her ikisi de 39 yaşında olan Mohd Abdul Rahman ve Syed Mokhtar’ın yardımıyla bir komploya karışmaktan suçunu kabul etti.

Bitcoin almak isteyen tarafları organize

Rapora göre, Gee, bitcoin komisyonculuğu yapıyordu ve bitcoin alıp satmak isteyen taraflar arasında işlemler organize ediyordu.

Gee, Abdul Rahman’dan, genellikle daha büyük miktarlarda nakit karşılığında potansiyel Bitcoin alıcılarını içeren işlemlerde kendisine yardımcı olmasını istedi, ancak Nisan 2018’de, muhtemel alıcıları soymak için taktik değiştirdikleri bildirildi.

Malezyalı Pang Joon Hau’nun, 365.000 $ nakit ile Bitcoin satın almak için Singapur’a geldiğini duyan Gee, Abdul Rahman ve Mokhtar’ı yatırımcıyı otelinde bulup onu 8 Nisan’da soymaları için yönlendirdi.

Abdul Rahman ve Mokhtar, Pang’in parasını içeren bir sırt çantasıyla kaçmadan önce otel odalarında Pang ve başka bir bitcoin yatırımcısı Teo Chern Wei’ye fiziksel saldırıda bulundular.

Diğerlerinin yargılaması devam ediyor

Gee, 18 Nisan 2018’de tutuklandı – yetkililerin Gee’nin soyguna karıştığını nasıl keşfettiği belli değil.

Abdul Rahman saldırıdan günler sonra tutuklandı ve davası halen devam ediyor; The Straights Times gazetesinin haberine göre Mokhtar Çarşamba günü bir soygun suçlamasını kabul etti.

Rahman’ın eski karısı Yogeshwry Raman da Perşembe günü mahkemede, soygundan elde edilen gelirle satın alınan 33.000 ddolarlık Rolex saati gibi çalıntı malları aldığı suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Singapur’da yerel saatle 19:00 ile 07:00 arasında soygun yapmaktan mahkum olanlar 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin