Bank of America anketine göre, Bitcoin ticareti teknoloji pazarını geride bırakıyor
Bank of America anketine göre, Bitcoin ticareti teknoloji pazarını geride bırakıyor

Bitcoin kodunu barındıran siteye hack saldırısı düzenlendi! Fiyat etkilenir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in kodunu barındıran web sitesi Bitcoin.org, dağıtık bir hizmet reddi saldırısına (DDoS) uğradı. Siteye bu sabah erişilemiyordu ancak ardından sorun çözüldü ve yeniden açıldı.

Bitcoin.org Bitcoin Core’a ev sahipliği yapıyor

Web sitesi, Bitcoin kodunun en popüler yazılım sürümü olan Bitcoin Core’a ev sahipliği yapıyor. Bitcoin’in blok zincirinin kendisi saldırıya uğramadı. Site sadece açık kaynak kodunun bir kopyasını barındırıyor.

Site erişilemez durumdayken, Bitcoin’ciler yazılımı, verileri paylaşmak için açık kaynaklı bir pazar olan bir tTrrent hizmeti aracılığıyla indirmek isteyenlere yaydı. Bitcoin Core’un istemcisi, uTorrent ve BitTorrent gibi hizmetlerden Bitcoin Core’u indirmek için manuel olarak paylaşılabilen bir “mıknatıs bağlantısı” (aşağıdaki tweet’teki rastgele alfanümerik dize) içeriyor. Bu bağlantıdan, kullanıcı bu hizmetlerde Bitcoin Core’un depolandığı karma değeri bulabilir ve yazılımı indirebilir.

Bu saldırı hiç bitmeyebilir

“Dağıtık hizmet reddi” olarak adlandırılan bir DDoS saldırısı, bir kişi veya grubun veri istekleriyle bir sunucu veya sisteme spam göndermek için birden fazla cihaz kullanarak bant genişliğini tıklaması ve tipik olarak bir web sitesini erişilemez hale getirmesi anlamına geliyor.

Saldırganların lokasyonu tespit edilemiyor

Bitcoin.org şimdi tekrar yayında. Sitenin korunmasına yardımcı olan geliştirici Cobra, CoinDesk’e DDoS saldırılarının yoğun fiyat eylemi sırasında nadir olmadığını ve bu özel saldırının bitmeyebileceğini söyledi.

Temel olarak, ATH’ler (tüm zamanların en yüksek seviyesi) ve boğa piyasalarında oldukça yaygın olan büyük bir DDoS ile vurulduk. Bizi bir süreliğine yere düşürdü ama şimdilik geri geliyoruz, ancak saldırganların ne kadar süre saldırmaya devam etmek istediğine bağlı olarak periyodik olarak inip çıkabiliriz.

Cobra, CoinDesk’e saldırıdan gelen IP trafiğinin Ruslara ait olduğunu, ancak saldırganların gerçekte nerede olduklarını kimsenin tahmin edemeyeceğini söyledi. Bunun nedeni, sanal ağlar gibi gizlilik koruma araçlarını kullanan saldırganların ek olarak DDoS saldırılarını uzaktan kötü amaçlı yazılım istilasına uğramış cihazlardan başlatması.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin