Bitcoin kısa vadeli ve uzun vadeli olası senaryolar

Bitcoin kısa vadeli ve uzun vadeli olası senaryolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son günlerde yaşanan düşüş sonrası Bitcoin 23 Şubat Çarşamba gününe iyi başlangıç yaptı. Dün ABD Başkanı Joe Biden tarafından yapılan açıklamalar sonrasında piyasalar biraz daha rahatladı. Bitcoin kısa vadeli daha pozitif görünüyor. Ancak anlık değişiklikler etkileyebilir.

36.600 dolarlık yatay destek alanında (yeşil simge) sıçradı

Bitcoin (BTC), 23 Şubat’ta bir yükseliş şamdanı oluşturdu. Şu anda bir kırılma ya da kırılma direnç seviyesine yaklaşıyor yorumu var. BTC, 23 Şubat’ta önemli ölçüde arttı ve 36.600 dolarlık yatay destek alanında (yeşil simge) sıçradı. Bölge, 24 Ocak’ta başlayan yukarı yönlü hareketten bu yana destek görevi görüyor. 

Ayrıca, kapanış fiyatı bir önceki açılıştan sadece biraz daha düşük olduğundan, fiyat yükselişi saran bir şamdan yaratmayı zar zor başardı. Bununla beraber bir sonraki makro direnç 44.200 dolarda bulunuyor.

Bitcoin kısa vadeli bakış

Bitcoin kısa vadeli bakış

BTC için altı saatlik grafik, ana direnç alanının 0.382 Fib geri çekilme direnç seviyesi tarafından oluşturulan 40.050$’da bulunduğunu gösteriyor. Buna ek olarak, direnç, BTC’nin 15 Şubat’ta bozulduğu azalan bir paralel kanalın orta çizgisine tekabül ediyor. 

BTC’nin önemli bir yükseliş sapması oluşturduktan sonra azalan bir direnç çizgisinden çıktığını gösteren iki saatlik grafik tarafından daha da destekleniyor. Sonuç olarak, 40.050 dolara doğru yukarı yönlü bir hareket en olası senaryo gibi görünüyor. Bitcoin kısa vadeli olarak ulaşması muhtemel bölgedir.

Bitcoin uzun vadeli bakış

Lider kripto para birimi için olası uzun vadeli görüşe göz atalım. İlk senaryo, BTC’nin bir ABC düzeltici yapısını tamamladığını gösteriyor. Bu nedenle, 49.350 dolara doğru bir yukarı hareket beklenebilir. Bu hedef, önceki artışın yüksekliğini yansıtarak bulunur.

İkinci senaryo ise, devam eden düşüşün düşüş eğiliminin bir parçası olduğunu gösteriyor. Bu durumda, fiyat başka bir düşüşten önce dördüncü dalganın içinde düzeliyor. BTC’nin 41.575$’da (kırmızı çizgi) 14 Şubat’ın en düşük seviyesinin üzerine çıkıp çıkmaması, sayımlardan hangisinin ortaya çıkma olasılığının en yüksek olduğunu belirlemede çok önemli olacak. Bitcoin kısa vadeli ve uzun vadeli olası senaryolar bu şekildedir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin