Bitcoin kısa vadeli kayıplar yüzde 99’a ulaştı, yükseliş için bir sinyal mi?

Bitcoin kısa vadeli kayıplar yüzde 99’a ulaştı, yükseliş için bir sinyal mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto piyasasındaki çöküşün bilançoları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Son 3 günün faturası yatırımcılara pahalıya patladı. Milyonlarca dolar tasfiye edilirken, market değeri 2 trilyon doların altına düştü. Bitcoin kısa vadeli kayıplar ise akılalmaz seviyelere ulaştı. İşte detaylar…

Bitcoin kısa vadeli sahiplerinin (STH) pozisyonları adeta yıkıldı. Mevcut ortamda, yeni piyasa katılımcılarının %99’u kayıp yaşadı. Alım yapıp stop olanların sayısı ise azımsanmayacak düzeyde. Sert düşüşler kayıpların derinleşmesine neden oldu. 

Piyasa psikolojisi perspektifinden bakıldığında, neredeyse tüm STH’ler fonlarını kaybederken bu son derece düşüş eğilimi gösteren bir görünüm. Bununla birlikte, zincir üstü veriler, geçmişte bu tür durumların BTC fiyatında kısa vadeli bir dip ve ardından artışların göstergesi olduğunu bizlere söylüyor.

Bitcoin kısa vadeli kayıp neredeyse yüzde 100

Bitcoin kısa vadeli kayıp neredeyse yüzde 100

Kısa vadeli sahiplerin elindeki toplam kâr arzı, toplam BTC arzını iki kritere göre bölen bir göstergedir. Birincisi, cari fiyat ile ödenen fiyat arasındaki farkıdır. Bu da pozitif ise pozisyon kâr kaydeder ve negatifse zarar yine kayıp yazar. 

İkinci kriter pozisyon sahibinin tipi ise: uzun veya kısa vadeli. Fonlar bir adreste 155 günden fazla tutulursa, uzun vadeli(LTH) olarak geçer. Ancak 155 günden az ise, Bitcoin kısa vadeli yatırımcı olarak yorumlanır.

Bitcoin kısa vadeli hesaplar her düşüşle beraber piyasadan adeta siliniyor. Henüz yüzde 99’u kaybetmiş olsa da bu oran yenilenerek yüzde 100’e ulaşması mümkün gibi duruyor.

Yatırımcılar için önemli dönüm noktaları

Yatırımcılar için önemli dönüm noktaları

STH’nin son iki yıldaki toplam kâr arzına baktığımızda, 0’a yaklaştığı sadece 3 dönem olduğunu görüyoruz. Yukarıdaki grafikte kırmızı alanlar bunu temsil ediyor. Detayları ise şu şekilde;

İlki, Mart 2020’de COVID-19 pandemisinin tetiklediği kripto para piyasası çöküşüydü. BTC fiyatı daha sonra 3.782 dolarda dibe ulaşmıştı. 

İkincisi, Bitcoin’in 29.000 dolarda dibe ulaştığı Mayıs-Temmuz 2021’de 3 aylık bir düzeltmeydi. 

Üçüncüsü ise, şimdi gerçekleşiyor. Bitcoin kısa vadeli pozisyonlar en kötü dönemlerinden birini daha yaşıyor. 

STH’ler BTC’lerini satmaya devam ederse, bunu önemli bir kayıpla devam ettirecek. Bu davranış, tarihsel olarak BTC fiyatında kısa vadeli bir dip göstergesi olmuştur. Geri dönüşü ise güçlü yukarı yönlü hareket anlamına gelebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin