Bitcoin karbon emisyonu küresel pazarda yeniden gündemde!

Bitcoin karbon emisyonu küresel pazarda yeniden gündemde!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya şu sıralar enerji sıkıntısıyla çalkalanıyor. Dünya genelinde problem haline gelen enerji birçok mağduriyeti ortaya çıkarıyor. Ülkemizde de sıkıntıların olduğu enerji alanında yeni çözümler aranıyor. Özellikle de Kazakistan’da yaşanan enerji krizi tüm dünyaya bir kez daha ders oldu. Kripto dünyası ise bu süreçten nasibini aldı. Ancak Bitcoin karbon emisyonu yeniden küresel oyuncuların gündemine geldi.

Bitcoin madenciliği her sene olay oldu. Fazla enerji tüketiminden dolayı sürekli eleştiri aldı. Bununla beraber karbon emisyonu fazla olduğu için hükümetler madencilik faaliyetleri sürdüren kişi ve şirketlerin üzerinde baskı kurdu. Fakat tüm suçlamaların gerçek dışı olduğunu görüyoruz. 

Kripto para biriminin artan popülaritesi çevrecileri endişelendiriyor. Bitcoin’in dijital madenciliği, kullanılan şaşırtıcı miktarda enerji nedeniyle büyük bir karbon ayak izi yarattı. Digiconomist’in Bitcoin Enerji Tüketim Endeksi’nden elde edilen verilere dayanarak,  Bitcoin karbon emisyonu birkaç ülkeyi geçiyor.

Bitcoin karbon emisyonu için farklı görüşler var

Bitcoin karbon emisyonu için farklı görüşler var

Digiconomist’in Bitcoin Enerji Tüketim Endeksi, Bitcoin karbon emisyonu fazla olduğunu söylüyor. Ancak CoinShares buna karşın bir rapor yayınladı. Dijital bir yatırım firması olan CoinShares, Bitcoin ile ilgili bu tür spekülasyonları dengeleyebilecek ayrıntılı bir rapor paylaştı. Araştırmanın bir parçası olarak ekip, emisyonları tahmin etmek için kapsamlı bir model geliştirdi. 

Araştırmaya göre Bitcoin, dünyadaki toplam karbondioksit (CO2) emisyonlarının yüzde 0,08’inden daha azını oluşturuyor. Firma, Bitcoin madencilik ağının 2021’de 42 megaton veya Mt (1Mt = 1 milyon ton) karbondioksit veya CO2 saldığını tahmin ediyor. Raporda şu detaylara ayrıca yer verildi: 

“Referans çerçevesi olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin gibi büyük sanayi üslerine sahip ülkeler 2016 yılında sırasıyla 5.830 Mt ve 11.580 Mt CO2 saldı.”

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin