Bitcoin: Kâr alma zamanı geldi mi?
Bitcoin: Kâr alma zamanı geldi mi?

Bitcoin: Kâr alma zamanı geldi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in son birkaç günde hızlanan artışı, BTC’yi önceki 20.000 $ olan ATH’den 30.000 $ fiyatına yaklaştırdı. Ayı piyasasında geçen 2 yıldan sonra, Bitcoin bir hamle yapıyor gibi görünüyor ve 2017 boğa rallisi aksine, bu sefer fiyatı yükselten FOMO değil, gerçek talebi artırıyor.

Bu doğru olsa da, Bitcoin’in bir noktada düzeltme göreceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla soru şu – Aslında kar alma zamanı geldi mi? 27.000 $, 29.000 $ veya 30.000 $ mı? Bu içerik tam olarak bu soruyu ele almaya çalışıyor..

Bitcoin’de kâr alma zamanı geldi mi?

Should I sell my Bitcoin yet?

Aşağıdaki yaklaşım, aşırı kaldıraçlı göstergeleri açıkça vurguladı. Örneğin, RSI aşırı alım bölgesinde iken Stokastik RSI da aşırı alım bölgesindeydi.

Bununla birlikte, fiyat, 1.618-Fibonacci seviyesini geçtiğini ve kripto para biriminin şimdi sırasıyla 28.258 $ ve 29.783 $ seviyelerinde 2.272 ve 2.414 Fibonacci seviyelerine ulaşabileceğini gösterdi.

Açıkça, bir geri çekilme muhtemel görünüyordu, ancak, yazı yazıldığı sırada, fiyat bunu görmezden geliyor gibi görünüyor ve özellikle kurumsal kesimden piyasaya sermaye akışı nedeniyle mantıklıydı.

Özetle, teknik analiz bir geri çekilme olması gerektiğini önerdi ve bir düşüş olması durumunda BTC’yi 21.200 dolara veya önceki ATH’yi 19.666 dolara götüreceğini gösterdi. En kötü senaryoda 18.000 $ ‘a kadar gerileyebilir, ancak bu pek olası görünmüyor.

Zincir işlemleri

Kaynak: CryptoQuant
Kaynak: CryptoQuant

Döviz rezervleri, neler olabileceğine dair bazı bilgiler de verebilir. Bu ölçüm yüksekse, insanlar satabilir ve dolayısıyla düşüş olabilir. Ancak, düşükse, tam tersi olabilir.

Yazım zamanında, borsalardaki BTC rezervlerinin düşmesi, özellikle Bitcoin yükselmeye devam ederse ve 29.000 $ ‘a dokunursa, metriğin yakında geri dönme olasılığı ile birlikte durma noktasına geldi.

Should I sell my Bitcoin yet?

Ayrıca spot rezervin de yükseldiği görüldü. Öyleyse, yükseliş mi yoksa düşüş mü?

CryptoQuant’ın CEO’su Ki-Joung Yu şunları söyledi:

Balinalardan BTC çıkışı güçlü bir yükseliş sinyali. Aksi takdirde, balinalar perakende yatırımcılardan fayda sağlama eğiliminde olduğundan düşüş eğilimi gösterir. Balinalardan daha fazla döviz çıkışına ihtiyacımız var … Uzun vadede BTC konusunda hala çok iyimserim ve sanırım yakın zamanda 30.000 doları kıracak. “

Ancak, bunu “28,5 bin doları kırmanın neden zor olduğunu açıklayan küçük bir düşüş sinyali” olarak değerlendirmemiz gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şimdi satın almak son derece riskli olacaktır çünkü Bitcoin 30.000 $ ‘ın üzerine çıkıp daha da düşebilir ve bir süre orada kalabilir. Bu nedenle, bu seviyelerde kısa vadeli yatırım yerine, ancak en az 2 yıl elde tutmayı planlıyorsanız önlem almanız önerilir.

Sonuç olarak, Bitcoin’i 10.000 veya 15.000 $ veya hatta 20.000 $ ‘dan satın aldıysanız ve henüz satmadıysanız, kâr elde etmek için iyi bir zaman olabilir. Ancak, BTC’nizi uzun vadede tutmayı planlıyorsanız, burada satış yapmamalısınız.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin