BTC 2023 yılına geri yaptı: İşte yıllık kapanış…

Bitcoin işlemlerinde neler oluyor: Short talebi azalıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyat hareketi son birkaç hafta içinde fazla istikrar göstermedi. Fiyattaki sürekli dalgalanması, piyasayı o kadar hayal kırıklığına uğrattı ki, yatırımcıların bir kısmı aslında fiyatın daha da düşmesini istiyor.

Zincir üstü veriler, son birkaç gün içinde Bitcoin’i açığa çıkarmak isteyen yatırımcılarda oldukça artış olduğunu gösterdi. Bu, Bitcoin’e Short için önemli talep olduğunu söylüyor.

Satış sadece geçen hafta %329,66 arttı. Bunun sonuçları, lider kripto para performansında görüldü.

Son dönemdeki açığa satış nedeniyle ortalama fonlama negatife dönmüştü. Aşağıdaki grafikteki gösterge, iyiye işaret olan negatif bölgeyi tekrar ziyaret ediyor. Özellikle, Mart ayının ilk haftası civarında, fonlama oranları daha kötüydü.

Bitcoin vadeli işlemlerde görünüm

Mart ayının ilk haftasına kadar kripto marjlı vadeli İşlem sözleşmelerinin düşüş trendi gözlemlediğini belirtmek ilginç.

Stabilcoin marjlı vadeli İşlem sözleşmelerinin aksine, kripto marjlı sözleşmeler fiyat düşüşüne karşı savunmasızdır. Böyle bir durumda sadece karlarını kaybetmekle kalmazlar, aynı zamanda varlığın değerini de kaybederler.

Stablecoin teminatlı sözleşmeler ise değer kaybetmeye karşı bağışıktır. Bunlar sadece Long yatırımcılar tarafından tercih edilir. Kısa devre yapmak, hedge edilemedikleri için anında tasfiyeye yol açar.

Sonuç olarak, kripto marjlı sözleşmeler 10 ayda %27 düştü. Bununla birlikte, son zamanlardaki artışları, yatırımcıların Bitcoin’e bir kez daha güvendiğinin bir göstergesi olabilir. Aksi takdirde, yatırımcıların ayı piyasasının ortasında böyle bir numara yapmaya cesaret etmeleri için hiçbir neden yoktur.

İkinci olarak, bu güveni destekleyen yukarıda bahsedilen negatif fonlama oranıdır. Fonlama oranındaki düşüş, alım sinyalleri verdiği i.in yatırımcılar için aslında iyiye işarettir.

Bu düşüşler çok daha önemli olmasına rağmen, geçmişte birden fazla fonlama oranı dibinin ardından bir fiyat artışı geldi. Ne olursa olsun, göstergenin tarihsel testleri beklentilere göre gerçekleşirse, önümüzdeki birkaç gün içinde fiyatın artması beklenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin