Bitcoin işlem ücretleri yüzde 60 azaldı: Sebebi ne?
Bitcoin işlem ücretleri yüzde 60 azaldı: Sebebi ne?

Bitcoin işlem ücretleri yüzde 60 azaldı: Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) ortalama işlem ücretlerinin geçen hafta yaklaşık yüzde 60 düştüğü öğrenildi.

Bitinfocharts’ın verilerine göre, Bitcoin blok zinciri üzerinde bir işlem yapmanın maliyeti, altı gün önce 6,28 doları aşmıştı. Bu meblağ 28 Mayıs’ta 2,61 dolara düştü. Madencilerin gelir yüzdesi de %21’den %10’un altına gerilemiş oldu.

Bitcoin ücretleri neden düştü?

Ücretlerdeki keskin düşüş, işlem aktivitesinin normale dönmesi ve mempool olarak adlandırılan BTC bellek havuzunun temsil ettiği gibi ağın çözülmesine yardımcı olması sayesinde gerçekleşti. Bellek havuzu, Bitcoin ağı tarafından onaylanmayı bekleyen tüm işlemlerden oluşuyor.

Veriler, mempool’daki onaylanmamış işlem sayısının son yedi gün içinde %70’ten fazla düştüğünü ve bunun da ücretlerin düşmesine neden olduğunu gösteriyor. Havuzda onaylanmayı bekleyen daha fazla sayıda işlem, halving sırasında ve hemen sonrasında olduğu gibi işlem maliyetleri üzerinde ters etki yaratıyor.

Ücretler nasıl belirleniyor?

Ücretler; işlemin büyüklüğü, madencilik zorluğu ve ağdan geçen gerçek işlemlerin sayısı gibi diğer faktörler tarafından belirleniyor. Ve hepsi şu sıra azalmaya devam ediyor.

Bitinfocharts rakamlarına göre BTC işlemlerinin toplam sayısı, hafta boyunca %49 düştü. Daha önce 298.000 olan işlem sayısı 151.000’e kadar gerilemiş durumda.

news.bitcoin

30 Mayıs Bitcoin analizi: Ünlü analist 10 bin dolar için tarih verdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin