Bitcoin işlem ücretleri tarihin en düşük seviyesine indi
Bitcoin işlem ücretleri tarihin en düşük seviyesine indi

Bitcoin işlem ücretleri tarihin en düşük seviyesine indi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lightning Network, toplu işlemler, madenci davranışı ve protokol iyileştirmeleri, Bitcoin’de işlem ücretlerini aşağı çekiyor. BTC işlem ücretleri tüm zamanların en düşük seviyesine indi.

2011’i dışarıda bırakırsak Bitcoin ücretleri dip noktasında

Galaxy Digital tarafından yapılan araştırmaya göre, Bitcoin işlem ücretleri tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı. Araştırma ayrıca, medyan 0.00001292 BTC (0.59 $) olmasına rağmen, Bitcoin işlem ücretlerinin 2022’de 0.00004541 BTC’ye (2.06 $) düştüğünü gösterdi. Bu, 2011 hariç herhangi bir yılın en düşük seviyesi.

Galaxy Digital’in yazılım araştırması başkanı Alex Thorn, ücretlerdeki düşüşün artan SegWit benimsemesine, toplu işlemlere, Lightning ağındaki büyümeye, madencilerin satışlarındaki çöküşe ve “düşük OP_Return kullanımı”na bağlanabileceğini öne sürdü.

BTC işlem ücretleri neden düştü?

Glassnode’da lider bir Blockchain analisti olan James Check, Thorn ile aynı fikirde ve “batching ve SegWit’in kesinlikle karışımın bir parçası olduğunu” açıkladı çünkü bu kombinasyon bir bloğa uyan işlemlerin sayısını artırıyor. Bu da verimi yükseltiyor ve ücret baskısında bir azalmaya yol açıyor.

James Check, “Ücretlerin düşük olmasının bir numaralı nedeni, Mayıs ayında fiyatlarda %50’lik bir düşüş yaşamamız ve bu da bireysel ilgiyi kesinlikle azaltıyor” diyerek ekledi.

Check’e göre, Mayıs ayındaki düşüşten sonra ücretler, aktif adresler ve işlem sayıları hayli azaldı.

The 7th Property Bitcoin and the Monetary Revolution kitabının yazarı Eric Yakes de ücretlerdeki düşüşle ilgili görüşünü dile getirdi. Yakes’e göre, “piyasa dinamiklerinde yapısal bir değişime tanık oluyoruz ve tarihsel korelasyonlar çok az değer sağlıyor”.

coinquora


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin