Bitcoin işlem başına Nano'dan daha fazla enerji kullanıyor!
Bitcoin işlem başına Nano'dan daha fazla enerji kullanıyor!

Bitcoin işlem başına Nano’dan 8,48 milyon kat daha fazla enerji kullanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nano’nun pazarlama ekibine göre, Bitcoin işlem başına Nano’dan 8,48 milyon kat daha fazla enerji kullanıyor.

Bitcoin işlem başına Nano’dan daha fazla enerji kullanıyor!

Nano (NANO) düşük latency ödeme platformu ve son zamanlarda Nano pazarlama ekibi, Nano’nun düşük karbon ayak izinin, sıfır işlem ücretinin ve anlık işlem özelliklerinin vurgulandığı bir video yayınladı.

Nano ağındaki bir işlem sadece 0,000112 kWh kullanır. Referans olarak, ortalama bir bilgisayar yazıcısı ve hoparlörleri dahil olmak üzere 0,2 kWh ile çalışır. Öte yandan, Bitcoin (BTC) işlem başına 950 kWh kadar kullanır. Bu, ortalama bir Amerikan ailesinin tüm ay boyunca tüketeceği enerjiden daha fazlası. Yukarıdaki video, Nano’nun işlem başına tüketilen enerjisinin Bitcoin’in enerji tüketimine karşı bir görüntüsünü gösteriyor. İki satırın boyutları, Dünya’nın boyutu ve Güneş’in boyutuyla ilgili bir animasyonun nasıl görüneceğini gösteriyor.

Bitcoin şu anda çok değerli

Enerji tüketimi, Blockchain’deki bir işlemi doğrulamak için şifreleme karmalarının çözülmesi gerektiği anlamına gelir. Günlük bir PC bu kodları kırabilir. Ancak, ağdaki BTC’nin sayısı arttıkça kodun karmaşıklığı arttı. Şu anda BTC’yi verimli bir şekilde kullanmak için binlerce dolara mal olan özel donanım gerekiyor. Bu donanım parçaları da muazzam miktarda enerji kullanır. Bununla birlikte, BTC şu anda çok değerli, fırlayan elektrik maliyetleri madenciler için sadece küçük bir sıkıntı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin