Bitcoin dünyada birinci para birimi yolunda
Bitcoin dünyada birinci para birimi yolunda

Bitcoin, ilk dünya para birimi olma yolunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018’in ilk çeyreğinde, bir dünya parası olmak Bitcoin için zor bir işti. Kimse Bitcoin’e güvenmiyordu, çok az altyapı vardı, kurumlar ona dokunmuyordu ve asla ana akım toplum tarafından kabul edilmeyecekti.

Ancak 2018’in başından bu yana tüm cephelerde bir Bitcoin benimsemesi patladı. Aralık 2017’deki fiyat düşüşü, Bitcoin’i muhtemelen daha fazla kişi ve kurumun daha ucuz bir fiyata satın alması sonucunda olabilecek en iyi şeylerden biri oldu.

2018 Bitcoin yılı oluyor

2018, 2017’de gerçekleşen sistemik saldırılardan tamamen farklı bir hikaye haline geldi. Bitcoin, niş sektörlere, işletmelere, bankalara ve şirketlere kadar götürüldü. 17 Aralık’ta Bitcoin vadeli işlemlerinin piyasaya sürülmesinden bu yana meydana gelen tüm olumlu haberleri, fiyatın düşürülmesi ile açıklamak zor. Şimdiye kadar öne çıkan olaylardan bazıları şu şekilde:

BTC, ICO endüstrisindeki skandallar ile 2018’de ana ilgi odağına getirildi. Bu durum, SEC’i kripto para birimlerinin düzenleyici statüsüne açıklık getirmeye zorladı. SEC başkanı Jay Clayton, CNBC’de, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin önemli bir meşruiyet işareti olarak kabul edilen menkul kıymetlerden olmadığını açıkça ilan edecek. Düzenleyici ilkeler tüm dünyada yayınlanacak.

Hemen hemen her yargı alanı bir tür Blockchain projesine başladı. Malta, Japonya ve İsviçre gibi ülkeler, sektörde bir dizi pozitif düzenleyici kural ve Blockchain denemeleriyle ilerlemeye başladılar.

Venezüella, kendi devlet destekli kripto para birimini piyasaya sürdü ve Çin de kendi kriptosunun üzerinde çalıştığını açıkladı. Merkez Bankaları bile, teknolojiyi akılsızca bozmak yerine, DLT’nin faydalarını araştırmaya başlayacak.

Coinbase, SEC’den bir broker-dealer ve RIA olarak lisans alacak ve bir kripto endeksi fonu başlatacak. Şirket, Japonya’da bir ofis açacak ve bir dizi kurumsal ürün sunacak. Coinbase Commerce, çevrimiçi satıcıların web sitelerinde bir ödeme şekli olarak Bitcoin ve Litecoin kabul etmelerini sağlayan özellikler geliştirecek.

Kurumsal para sektöre dökülmeye başladı. Finans devi Fidelity (varlıkları 2.4 trilyon dolar), sessizce kendi kripto para birimi borsası üzerinde çalışmaya başladı. SBI Holdings, diğer birçok büyük şirket gibi büyük ölçüde Blockchain teknolojisine yatırım yapacak. SBI, dünyanın ilk banka destekli kripto para borsasını “VCTRADE” olarak adlandırdı.

NYSE’nin ardındaki borsa Intercontinental Exchange (ICE), kripto para birimini tutmak ve yönetmek amaçlı bir platform olan Bakkt’i piyasaya sürecek. Bakkt, hali hazırda Starbucks ve Microsoft tarafından destekleniyor. Bakkt CEO’su Jeffrey Sprecher, Bitcoin’in ilk dünya para birimi olduğunu ve küresel ödemeler için tercih edilen bir coin olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Jeffrey Sprecher açıklaması

Bitcoin, küresel paranın hareketini büyük ölçüde basitleştirecek. Bitcoin, dünya çapında ilk para birimi olma potansiyeline sahip.

BTC – USD

Bu noktada, Bitcoin’in evrensel olarak kabul edilen ilk dünya parası olmayacağını söyleyenler de var. Açıkçası, ABD Doları için BTC’nin resmi bir “borsası” veya bu türden bir şey olmayacak. Ancak her gün, daha fazla insan BTC kullanımının ve uygulamalarının farkında olmaya başladı. Daha fazla işletme, özellikle bu para birimini çevrimiçi olarak kabul ediyor.

Tek bir dünya para birimi kararı, merkezi otoriteler tarafından verilip yönetilecekse oldukça saçma. Ancak hızlı, özgür, merkezi olmayan ve değişmez olan bağımsız bir dünya para birimi, tam ve kesin bir anlam ifade eder. Bu durum resmi bir açıklama yapılmaksızın insanlar tarafından gönüllü olarak kabul edilecektir.

Bu bağımsız para birimi Bitcoin olabilir. Ve Bitcoin, belli bir ulus-devletin bağları olmaksızın, evrensel olarak kabul edilen ilk dünya parası haline gelecek.

cryptodisrupt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin