Bitcoin ile ilgili kesin olan tek şey nedir?
Bitcoin ile ilgili kesin olan tek şey nedir?

Bitcoin ile ilgili kesin olan tek şey nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 48 saatin büyük bir bölümünde, dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, 60.000 $ fiyat seviyesinin hemen altında işlem gördü ve yukarıda bahsedilen seviye, kripto ATH’sinden çok uzak değil. Normalde, böyle istikrarlı bir konsolidasyon iyi haber olurdu, değil mi?  Ancak, her şeyin bir bağlama oturtulması ve göreceli terimlerle ifade edilmesi gerekir.

BTC’nin altındaki kriptolara bir göz atın ve ETH ve XRP gibi değerlerin arttığını göreceksiniz. Altcoin piyasasının Bitcoin’i takip ettiği yönündeki hâkim algının aksine, burada kendi artışlarını kaydetmek için genel piyasa eğilimine meydan okuyan piyasanın en önde gelen iki altcoini bulunuyor.

Bu neyi gerektirir? Alt sezon sonunda geldi mi? Belki evet, Belki de değil. Bununla birlikte, açık olan şey, her iki kripto da ekosistem merkezli gelişmelerin arkasından yükseldi. Bu makalenin amacı şu soruyu yanıtlamak – Bitcoin’in son zamanlarda ‘durgun’ fiyat hareketinden endişe duyan var mı?

Evet, durgun, En azından bugünlerde listelerde pek çok insanın teselli edici bir hareket olarak adlandırdığı şey bu. Belli bir düzeyde, bu endişeler haklı. Sonuçta Bitcoin, kripto pazarının bayrak taşıyıcısı ve performansı genel pazar için kritik. Ancak, BTC’nin 60 bin dolarlık psikolojik engelin ihlalini sürdürme konusundaki isteksizliğine rağmen, endişelenecek pek bir şey yok gibi görünüyor.

Şunu bir düşünün – Santiment’e göre, 30 günlük ve 365 günlük MVRV’leri yerel zirvelerinden çok uzakta olan Bitcoin henüz “aşırı değerli bölgede” değil. Aslında, bu ölçütler büyüme için hala çok yer olduğunu ve fiyatta pek çok potansiyel artışın geleceğini öngörüyor. Tarihsel olarak, aynı şekilde yerel tepeler fiyat düşüşleriyle başarılı oldu.

Hala bu zirvelerden uzak olduğumuz için, BTC’nin son konsolidasyona rağmen, tekrar düzeltmeden önce biraz daha yükselmesi beklenebilir.

Ancak söz konusu fiyat artışının ATH’sini aşmak için yeterli olup olmayacağını tespit etmek zor olacaktır.

Santiment’in raporu ayrıca kripto para biriminin 3 yıllık ve 5 yıllık Hareketsiz Dolaşımına da baktı ve aynı gözlemle aynı şekilde son zamanlarda adresler arasında oldukça fazla miktarda çok eski kripto para taşındı. Rapora göre, “Bu iyiye işaret, dağıtım devam ediyor.”

Dahası, Ortalama Para Yaşı gibi diğer ölçümler, Mart ayında bir dereceye kadar dağıtım olmasına rağmen, ağ genelinde birikim eğiliminin hala sorunsuz bir şekilde ilerlediğini gösteriyor gibi görünüyordu.

Son olarak, balina davranışının doğası da ileride ne bekleyeceğinizi anlamak için çok önemlidir. Bu özellikle doğrudur, çünkü sadece balinaların fiyat hareketlerini belirlediği durumlar değil, aynı zamanda balina duyarlılığı, BTC’nin yakın vadede nerede sona erebileceğinin iyi bir barometresidir.

Geçen yıl, en az 1 milyon dolar değerindeki günlük balina işlemlerinin miktarı % 740’ın üzerinde arttı ve 1 Nisan 2020’de 229’dan 1 Nisan 2021’de 1.930’a yükseldi.

Aslında, kısa sıçramalara ve BTC’nin ETH ve XRP gibi altların yükseliş hissine karşılık vermemesine veya paylaşmamasına rağmen, balina sahipleri paniğe kapılmayı reddediyor ve arzdaki kısa düşüş, kendisini sabit tutmaya çalışıyor.

Bununla birlikte, birkaç uyarı işareti olmadan sıradan bir kripto pazarı olmazdı. Yukarıda belirtilen ölçümler Bitcoin için iyi zamanlar olduğunu öne sürerken, birkaç kişi daha ihtiyatlı davranıyor gibi görünüyor.

Örneğin, Bitcoin’in fonlama oranını düşünün. Birkaç gün önce, aynı oran, birkaç hafta önce görülen% 0.12 seviyelerine çok yakın olan +% 0.10 olarak kaydedildi. İkincisi, Mart ayında yerel zirvesini kaydeden kripto para birimiyle aynı zamana denk geldi ve aynı şeyi önemli bir fiyat düşüşü izledi.

Bu, Fonlama Oranı için hareket edecek çok yer olmadığı anlamına gelir, daha yüksek seviyeler yalnızca kısa vadeli bir zirvenin oluşma olasılığına ve kısa bir süre sonra bir düzeltmeye oynar.

Bir de duygu meselesi var. Balina duyarlılığı bir şeydir, peki ya bireysel yatırımcı duyarlılığı? Şu anda Bitcoin’in ağırlıklı sosyal duyarlılığı bir yılın en düşük seviyesine yakın. Bununla birlikte, burada, tarihsel olarak, benzer bulguların Bitcoin’in ters yöndeki hareketini körüklediği durumlar olduğunu belirtmekte fayda var.

Ergo, belirsizlik, Bitcoin’in kısa vadeli servetleri hakkında verilebilecek en iyi tahmin. Daha uzun bir konsolidasyon durumu muhtemelen söz konusu olsa da, grafiklerde her iki yönde fiyat hareketi göz ardı edilemez.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin