featured

Bitcoin ile İlgili İşler, İstihdam’da %82’lik Artış Sağladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

İstihdam piyasasına göre 2017 üçüncü çeyreğinde görülen en büyük artış, Bitcoin ile ilgili işlerde oldu. Freelancer CEO’su Matt Barrie CNBC‘ye verdiği demeçte, “İnsanlar, yeni kripto para birimleri tasarlamak için serbest çalışanlardan oluşan ekipler kuruyor” dedi. Bitcoin ile ilgili işler, İstihdam’da %82’lik Artış Sağladı.

Bitcoin ile ilgili işler, uluslararası istihdam piyasasının serbes zamanlı çalışanların en hızlı büyüyen kategorisidir.

Veriler, üçüncü çeyrekte yüzde 82’lik büyüme ile kripto para sektörü ile ilgili çalışmaların hızla arttığını gösterdi. Şirketin periyodik raporu, Freelancer.com platformundaki listelere dayanarak çevrimiçi işlerde en çok eğilimleri izliyor.

Freelancer CEO’su Matt Barrie, CNBC’ye şunları söyledi:

“İnsanlar, yeni kripto para birimleri tasarlamak için serbest çalışanlardan oluşan ekipler kuruyorlar. Şirketlerin aradığı temel becerilerden biri, yeni bir dijital simge para toplamak amacıyla (ICO) dış spekülatörlere önce satıldığı zaman, ilk madeni paraları yönetme yeteneğidir.

Freelancer’e göre, işverenler ayrıca yeni kripto para birimleri yaratacak insanları arıyorlardı ve bitcoinde öne çıkarılan veri yapısı, blockchain’i kullanan teknolojiler için öneri planları yazmak istediler.

Freelancer’a göre, şifreleme alanının ilgili alanı, üçüncü çeyrekte iş ilanlarının sayısının yüzde 59 arttığını gösteriyor.

Bitcoin popülaritesi son yıllarda yükselişler ve düşüşler yaşadı ancak BTC, son aylarda tekrarlanan rekor seviyelerden keyif aldı ve Pazar günü 6.250 $ seviyesinin üzerine çıktı.

Freelancer.com, üçüncü çeyrekte 480.000’den fazla yeni istihdam yarattı ve şirkete göre 25 milyon kullanıcıyla bugüne kadar 12 milyondan fazla iş buluyor.

Şirketlerin aradığı en üst düzey çalışan yetenekler şunlardı: Adobe InDesign, 3D tasarım, yaratıcı tasarım, web dili HTML5 ve e-ticaret platformu WooCommerce.

Sosyal medyada Facebook, Instagram ve Snapchat platformlara hakim oldu; Twitter, Pinterest ve Google Plus’ı aştı.

Sizce Bitcoin ile ilgili işlerde hangi meslek grupları çalışabilir?

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin