1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?
1 BTC tutan Bitcoin adresleri 4 ayın dibinde: Fiyat düşecek mi?

Bitcoin için sıradaki hamle ne olacak? İki analistten görüşler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzunca bir süredir yatay yönde işlem gören ve düşük volatilite rekorları kıran Bitcoin için bir sonraki hamlenin ne olacağı merakla bekleniyor. Bir kripto para analistine göre bu sabit yatay hareketlenme, BTC’nin yakında yükselişe geçeceğinin bir göstergesi.

Uzmanlar, Bitcoin’i 10.000 doların altında tutan bu yatay hareketin potansiyel olarak bir boğa koşusunu tetikleyebileceğini düşünüyor. Benzer şekilde yatay hareketler genellikle riskli olduğu kadar ümit verici olarak değerlendirilir ancak fiyatlar aşağı yönlü bir seyre de geçebilir.

Yatay hareketler genellikle bir patlamayla sonuçlanıyor

Yatay eğilim olarak da adlandırılan yanal hareket, genellikle alıcılar ve satıcılar bir dengeye geldiğinde ortaya çıkıyor. Bu durum konsolidasyonun yakın olduğu ve Bitcoin’in önceki düşük seviyelerini tekrar test edebileceği veya bir fiyat düşüşüne yönelebileceğinin bir işareti olarak da yorumlanıyor.

Bitcoin, aylık 9.450 ila 9.200 dolar fiyat aralığında işlem görüyor. Bu haberin yazıldığı sırada, Bitcoin 9.100 dolar seviyesinde destek bulduğu için hafif boğa desenleri görülüyor. Boğalar bu aralıkta güçlü durursa Bitcoin 9.500 dolardan işlem görmek için yükselişe geçebilir. 

Böyle bir yükseliş durumunda haziran ayında görülen direnç seviyelerine bir kez daha ulaşılabilir. BTC’nin ivme kaybetmesi halinde ise 6.000 ila 7.000 dolar arasındaki fiyat aralığını test etme ihtimali bile doğabilir.

Haftalık Bitcoin grafiği

John Mo isimli bir trader ise Hash Ribbons’ı işaret etti ve satışa işaret eden göstergelerin fiyatı 6.000 dolara düşürebileceğini öngördü.

Bu arada, altcoin mevsimi biraz yavaşladı gibi görünüyor. Bitcoin’e karşı analistler, bir ayı eğiliminin ortaya çıkmasına rağmen altcoinlerin fiyat performansının umut verici olduğunu söylüyor.

Bu arada ünlü bir araştırmacı, BTC’den kısa vadede daha iyi performans göstermesini beklediği 4 kripto parayı açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin