Bitcoin yükselecek mi?
Bitcoin yükselecek mi?

Usta analistten flaş açıklama: “Bitcoin için Noel patlamasına hazır olun!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen yılın sonunda yaşanan kripto para rallisi, piyasaların hızla toparlanmasına yardımcı olmuştu. Peki geçen yıl Bitcoin’i %50 tırmandıran bu Noel rallisi bu yıl da gerçekleşebilir mi?

Şu an en son Fed toplantısının da yarattığı belirsizliklerle birlikte, BTC’nin bunu tekrar yapıp yapamayacağı sorusu merak ediliyor.

2020 Noel rallisi

2020, kripto paralar da dahil olmak üzere tüm finans piyasaları bakımından farklı bir yıldı. Bitcoin, Mayıs ayında gerçekleşen üçüncü halving’e dair umutlarla yıla büyük umutlarla başladı.

Ancak COVID-19 salgını geldi ve her şeyi alt üst etti. BTC de bundan muaf kalamadı ve kötü şöhretli oynaklık, varlığın bir günde %50’den fazla düşüşle 4.000 doların altına düştüğü Mart ayında sert etkiler bıraktı.

Ancak ilerleyen aylarda durum normalleşmeye başladı. Halving geldi, kurumlar ve önde gelen yatırımcılar piyasaya katılmaya başladıkça BTC 2020’nin sonlarında bir boğa koşusuna girdi.

BTC Aralık ayı ortasında yaklaşık 20.000 dolar civarındaki ATH’sine yaklaştı. Tüm kripto topluluğunun üç yıldır beklediği an nihayet gelmişti. Bitcoin bu kritik çizgiyi kırdı ve keşfedilmemiş bölgeye girdi.

Yükseliş hissi, takip eden iki hafta boyunca devam etti. BTC nihayetinde yıl sonuna kadar %50 değer artışı yaşadı ve yükselişi şimdiye kadarki en yüksek seviye olan 29.000 dolar civarında tamamladı.

Tekrar yapabilir mi?

2021 yılı ise Bitcoin’in peş peşe ATH’ler yapmasıyla yükseliş duygusuyla başladı. Nisan ayında 65.000 dolarla rekor kırıldı.  Ancak sonraki aylarda Çin kripto yasağını tekrarları ve BTC geriledi.

Yukarı yönlü fiyat hareketleri yılın ikinci bölümünde yeniden başladı ve Bitcoin önce Ekim ayında, ardından Kasım ayında Nisan ATH’sini kırmayı başardı. Şu anki zirve 69.000 dolar.

CryptoQuant’ın analisti VentureFounder’a göre, Bitcoin başka bir adım atmaya hazır olabilir. Analist teknik yönlerin halen bozulmamış olduğuna ve “küçük” bir RSI boğa ayrışmasının oluştuğuna inanıyor. Sonuç olarak genel momentumun hızla değişebileceğini ve Bitcoin’in 2020 koşusunu tekrarlayabileceğini belirtti.

BTC gerçekten de mevcut fiyat etiketinden %50 fırlarsa, 70.000 doların üzerine çıkarak Kasım ATH’sini kırabilir.

Cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin