Cornell Üniversitesi'nin tecrübeli profesörü Bitcoin için neden felaket senaryosu yazdı
Cornell Üniversitesi'nin tecrübeli profesörü Bitcoin için neden felaket senaryosu yazdı

Cornell Üniversitesi’nin tecrübeli profesörü Bitcoin için neden felaket senaryosu yazdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cornell Üniversitesi tecrübeli uluslararası politika profesörü Eswar Prasad, Bitcoin’in varlığının uzun sürmeyebileceğini öne süren şok bir açıklama yaptı.

CNBC’ye konuşan Prasad, verimlilik eksikliği ve bir ödeme şekli olarak değişimi kolaylaştıramama nedeniyle ilk kripto para biriminin kaybolabileceğini iddia etti.

Ortaya çıkan kripto para birimlerinin Bitcoin’den daha verimli olduğunu kanıtlarken, çoğu dijital varlığın merkez bankaları CBDC’leri çıkardığında büyük olasılıkla ortadan kalkacağını belirtti.

Prasad Bitcoin için şu yorumu yaptı:

“Bitcoin’in varlığını devam ettiremeyebilir. Bitcoin’in blok zinciri teknolojisini kullanması çok verimli değil. Bitcoin’in bir değişim aracı olarak iyi hizmet erotik hikaye etmediğini düşünürsek, temel bir değeri olacağını düşünmüyorum. Yani yatırımcının inancının sahip olması gerekenden başka.”

Profesör, dolar gibi itibari para seçeneklerine atıfta bulunurken hiçbir para birimi veya varlık değerinin sürekli olarak artmadığını doğruladığını söyledi. Yüksek oynaklık nedeniyle varlığın temel bir değeri olmadığını öne sürerken aynı kadere Bitcoin’in de sahip olabileceğini kaydetti.

Özellikle, Bitcoin son haftalarda 50.000 doların altına düşen yüksek oynaklık yaşadı. haber yayına hazırlanırken, kripto varlık son 24 saatte neredeyse %3 düşerek 46.800 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin’in mirası

Eswar Prasad, Bitcoin’in mirasının bir kripto para birimi olmayacağını, ancak varlığın Blockchain teknolojisini tanıtma misyonunu yerine getirdiğini belirtti. Ayrıca Blockchain teknolojisinin finans ve rutin işlemleri kolaylaştırmada daha dönüştürücü olacağını öne sürdü.

Prasad’a göre, CBDC’lerin ortaya çıkması, düşük maliyetli ödeme seçeneklerini kolaylaştırabileceği ve dolayısıyla finansal katılımı artırabileceği için kritik olacak.

“The Future of Money: How the Digital Revolution is Transforming Currency and Finance” kitabının da yazarı olan Prasad, Bitcoin’in Blockchain’e dayanan diğer altcoin’ler için bir rekabet oluşturduğunu da kaydetti. Bitcoin’den daha iyi bir işlemin etkili bir yolunu oluşturmak için daha fazla sabit kripto paranın ortaya çıkmasının da dikkate değer olduğunu ifade etti.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin