Bitcoin boğaları geri döndü: 23.000 dolar görüldü

Bitcoin için kritik eşik geliyor: Yatırımcının merakla beklediği veri pozitife dönecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Haftaya hızlı başlangıç yapan Bitcoin, önemli direnç bölgesinden yeniden red yedi. 22.500-22.700 dolar alanı bir türlü geçilememesi olası düzeltme senaryolarını tetikliyor. Ancak günlük kapanış ilk iş gününde iyi geldi.

Günlük kapanış 22.000 doların üzerinde gerçekleşti. Bu da piyasayı biraz daha rahatlattı. Bugün ise konsolide olarak gün başlangıcı oldu. Kripto topluluğu ise 200 günlük Hareketli Ortalama’nın kesilmesine odaklanmış durumda…

Bitcoin’in geçen haftaki kazancı

Geçen hafta %10 kazanırken BTC, 200 haftalık hareketli ortalamasında güçlü dirençle karşılaşmaya devam ediyor. 200 haftalık hareketli ortalamasında reddedilen BTC şu anda 22 bin dolar seviyelerinin altında işlem görüyor.

Bitcoin bu seviyeleri geçemezse, çok yakında bir miktar tersine dönüş ve kâr rezervasyonu bekleyebiliriz. 

Bitcoin zincir metrikleri

BTC’nin mevcut spot fiyatı şu anda gerçekleşen fiyatının altında işlem görüyor. Tarihsel eğilimler, bunun geçmiş ayı döngülerinde birikim dönemi olduğunu söylüyor. Önceki ayı döngüleri dikkate alındığında gerçekleşen fiyatın altında harcanan ortalama süre 197 gün. Glassnode, 2022 ayı piyasası boyunca sadece 35 günlük bir mesaimiz olduğunu belirtiyor.

Öte yandan Glassnode, Bitcoin’in MVRV rasyonunun 1.0’ın altına düştüğünü açıklıyor. Düşük MVRV oranları, mevcut piyasa fiyatının zincir üzerindeki yatırımcıların satın alma fiyatının altında olduğunu söyler. İdeal olarak, 1.0’ın üzerindeki bir MVRV oranı, pazarın gücünü gösterir. Glassnode,

“MVRV Oranı şu anda 0,953’te (-%4,67 gerçekleşmemiş kayıp) işlem görüyor. Bu, önceki ayı döngülerinde görülen 0,85 ortalama (-15% gerçekleşmemiş kayıp) kadar derin değil. Bu, dip oluşturmak için daha fazla olumsuzluk ve/veya konsolidasyon süresi gerektiği anlamına gelebilir. Bununla birlikte, bu ayı döngüsünde daha fazla yatırımcı desteğinin mevcut olduğuna da işaret edebilir.”

Lark Davis ise, Twitter gönderisinde şunu söyledi: 

“PSA duygularınızı kontrol ediyor, aksi kanıtlanana kadar bu bir ayı piyasası rallisi. Alım satım yapmak için birçok fırsat, hatta bazı pozisyonlardan çıkmak bile olabilir. Ancak dikkatli olun.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin