Bu akşamki düşüşten korkmalı mıyız? Kritik Bitcoin göstergesi net yanıtı veriyor!
Bu akşamki düşüşten korkmalı mıyız? Kritik Bitcoin göstergesi net yanıtı veriyor!

Bitcoin için kritik 48 saate girildi! İşte izlenecek önemli gelişmeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 50.000 doları ve önemli 1 trilyon dolarlık piyasa değeri seviyesini geri kazandıktan sonra yükseliş eğilimi gösteriyor. Yeni tüm zamanların en yüksek seviyesi göz önünde bulundurulduğunda, mevcut kripto piyasası trendi üzerinde dramatik bir etkiye sahip olabilecek tek faktör, doların tersine dönmesi. Bu tersine çevirme bir süredir demlenme aşamasında ancak henüz meyve vermedi. Şimdi karar zamanı… Önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde dolarda ne olacağı, devam eden boğa piyasası için özellikle kritik.

Doların durumu Bitcoin için çok önemli

Geçen yıl dolar tarihinin en kötü yıllarından biri oldu ve ABD hükümetinin devam eden değer kaybı karşısında tarihi bir düşüş gördü. Daha fazla teşvik paketi onaylandıkça, genel itibari para arzı balonlaşmaya ve benzeri görülmemiş oranlarda şişmeye devam ediyor.

Doların değerinin düşmesiyle birlikte, yatırımcılar borsaya sermaye ve Bitcoin gibi kripto para birimleri koymaya çalıştılar. Bitcoin ve Ethereum hisse senetleri üzerinde böylesine güçlü bir liderlik yaptıktan sonra, kripto boğa trendi aşırı hızlanmaya başladı ve o zamandan beri geriye bakmadı.

BTC enflasyona karşı koruyor ama dolar izlenecek

O zamandan beri Bitcoin, ekonomistlere göre “teşvik edici varlık” olarak ortaya çıktı ve bu da BTC’yi salgın sonrası enflasyona karşı en iyi koruma varlıklarından biri haline getirdi. Bununla birlikte, dolar tersine dönmeye başlarsa, kripto para birimlerinde ve hisse senetlerinde büyük bir gerilemeye neden olabilir ve potansiyel olarak kripto boğa piyasasını da sona erdirebilir.

Kripto ve borsadaki herhangi bir trend değişikliği, öncelikle ABD dolarına ne olacağına bağlı. DXY (Dolar Endeksi), küresel rezerv para birimine karşı işlem gören ağırlıklı bir itibari para birimi sepetidir. Doların performansının veya genel olarak yükseliş ya da düşüş olup olmadığının en iyi göstergesidir.

Dolar, çoğu varlığın nakde çevrildiği birincil para birimi olduğundan ve çoğu BTC baz döviz çiftinin yarısını temsil ettiğinden, doların diğer piyasalar üzerindeki etkisi hafife alınacak bir şey değildir.

Elbette, doların aşağı yönlü seyri ve Demokratlardan onay alan teşvik paketi göz önüne alındığında, düşüş devam edebilir ve Bitcoin ile borsayı yeni rekor seviyelere taşıyabilir.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin