Tesla, Block ve Blockstream, Bitcoin madenciliği yapmak için güçlerini birleştiriyor!
Tesla, Block ve Blockstream, Bitcoin madenciliği yapmak için güçlerini birleştiriyor!

Tesla, Block ve Blockstream; Bitcoin madenciliği yapmak için güçlerini birleştiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CNBC, Blockstream’in eski Twitter CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey tarafından kurulan şirketle birlikte çalıştığını ve Teksas’ta Bitcoin madenciliği yapmak için Tesla tarafından üretilen ekipmanı kullanacağını bildirdi. Elon Musk’ın şirketi bu amaç için 3,8 megawatt bir güneş PV dizisi ve 12 megawatt saatlik bir Megapack sağlayacak.

Bitcoin madenciliği için %100 yeşil güç kullanma

Blockstream’in başkanı Adam Back, Miami’deki Bitcoin 2022 konferansı sırasında bu projenin amacının, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı nedeniyle tam ölçekte Bitcoin madenciliğinin %100 çevre dostu olabileceğini kanıtlamak olduğunu söyledi.

Back, projenin açık bir gösterge panosuna sahip olacağını ve BTC küresinden diğer yatırımcıların Blockstream ve Block’a katılabileceğini belirtti.

Pano, projenin güç çıkışını ve çıkarılan toplam BTC miktarını açıkça gösterecek. Ayrıca, güneş enerjisi pillerinin ve depolamanın nasıl performans gösterdiğini gösterecek.

Teksas’ta yeşil Bitcoin madenciliği beklentileri

Houston merkezli bir teknoloji şirketi olan Lancium’un üst düzey temsilcisi Shaun Connell’e göre, Batı Teksas yenilenebilir enerji üretmek için ABD’de mükemmel bir nokta çünkü buradaki tesisler hem güneş ışığından hem de rüzgardan enerji çekebiliyor.

Teksas’ın uzak bölgelerinde çok fazla güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi bulunabilir. Bu nedenle, tüm bu yenilenebilir enerjiye gereken altyapıyı kurmak için finansal teşviklere ihtiyacınız var.

Connell’e göre kripto madencileri, BTC ve diğer PoW kriptolarına talep yaratıyor ve Teksas’ta yeşil enerji üretimini ekonomik olarak haklı çıkarıyor. Şu anda, Batı Teksas, yalnızca beş gigawatt talep ile potansiyel olarak 34 gigawatt güç sunabilir.

Adam Back, Block ile yürüttüğü madencilik projesinin başarılı olması durumunda, katılımcı şirketlerin güneş enerjisine rüzgar enerjisi ekleyeceklerini ve projenin ölçeğini artıracaklarını belirtti.

Tesla ve Bitcoin madenciliği

Mayıs 2021’de Elon Musk, BTC madenciliği çok fazla emisyon ürettiğinden Tesla’nın e-arabaları için Bitcoin kabul etmeyi bırakacağını duyurdu. Otomobil devinin BTC’yi kabul ettiği dönem uzun sürmedi.

Musk daha sonra, BTC madenciliği yenilenebilir enerjiye dayalı en az %50 olur olmaz, şirketin arabaları için BTC’yi kabul etmeye devam edeceğini duyurdu.

Michael Saylor’a göre, bu metrik aynı yıl içinde elde edildi. Ancak Tesla, Bitcoin ödemeleri almaya devam etmedi. Bunun yerine, ürün için Dogecoin’i kabul etmeye başladı. Bununla birlikte, Tesla hâlâ yaklaşık 43.000 BTC tutuyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin